De creuaments naturals entre espècies vegetals n’hi ha hagut tota la vida, des que existeix l’agricultura. Des del blat actual, a varietats com l’espelta o fruites com l’aranja o la clementina. Tots són aliments naturals i saludables creuats per l’home, sense passar pel laboratori, que contenen un alt valor nutricional, són beneficiosos per a la salut i per això els mengem i en gaudim amb normalitat absoluta.
Aquest és el cas del Tritordeum, una combinació de blat antic amb ordi silvestre que deriva en un nou cereal mediterrani cultivat a través d’agricultors locals a Catalunya, Aragó, Andalusia, Castella i Lleó i Castella-la Manxa que supera en qualitat nutricional i en sabor el blat. Amb un 50% de producció ecològica, aquest cereal tan innovador, que inclou vuit referències diferents de farina, ja s’està consumint a casa nostra i, a poc a poc, també s’està obrint pas a la resta d’Europa.
Si us costa pronunciar-ne el nom, no us preocupeu: us passa perquè el Tritordeum conserva el nom en llatí, que ve de la fusió de Triticum (blat) i Hordeum (ordi). Estigueu atents, que a Etselquemenges us n’anirem explicant totes les bondats!
Descobriu-ne més a: www.masqueuncereal.com