Per fer front al fred i mantenir el cos calent, la natura ens ofereix un bon ventall d’aliments de temporada d’efecte calent, que podem potenciar a les sopes i cremes posant-hi d’espècies picants o d’herbes remeieres amb propietats antivíriques.

Aquí teniu un bon compendi de sopes i cremes saludables i delicioses gràcies als millors xefs i dietistes d’Etselquemenges, que us ajudaran a combatre el fred i a gaudir de l’hivern!

I si voleu un consell: tingueu sempre caldo vegetal o brou d’ossos a la nevera o al rebost i afegiu-lo a les cremes i plats, o preneu-ne com a beguda a mig matí o a mitja tarda. Us escalfarà, a més de nodrir-vos, hidratar-vos i remineralitzar-vos!

Bon profit!

1/10 Crema de pastanaga morada

Cuina i fotografia: Cristina Arroyo

Cuina i fotografia: Cristina Arroyo

Ingredients

  • Pastanagues morades (uns 200 g)
  • 1/2 ceba
  • Branquetes de coriandre fresc
  • Anacards
  • Llet de coco
  • 1 tassa de brou de verdures o aigua mineral
  • Oli de coco verge extra bio
  • Sal i pebre

Preparació

  1. Peleu les pastanagues i talleu-les a trossos; feu el mateix amb la ceba. Ofegueu tots els ingredients en una cassola amb una cullerada d’oli de coco, afegiu-hi una mica de sal i pebre, tapeu-ho i manteniu-ho a foc molt suau durant uns 7 minuts. Afegiu-hi el brou vegetal o l’aigua i cuineu-ho 15- 20 minuts més, fins que la pastanaga estigui ben tendra.
  2. Tritureu els anacards en un morter i torreu en una paella amb una mica d’oli de coco fins que estiguin daurats.
  3. Poseu la pastanaga cuita a la batedora i afegiu-hi les fulles de coriandre fresc. Bateu-ho fins a obtenir una crema fina. Serviu en bols o tasses i decoreu amb els anacards torrats, un rajolí de llet de coco i unes fulles picades de coriandre.