5/10 Crema depurativa d’api, nap i fonoll

Cuina: Montse Vallory. Fotografia: Pau Esculies

Cuina: Montse Vallory. Fotografia: Pau Esculies

Ingredients

  • 2-3 cebes tallades a mitja lluna
  • 4-6 branques d’api, a rodanxes fines
  • 1 bulb de fonoll, a rodanxes fines
  • 2 naps, a rodanxes
  • 5 cm d’alga kombu
  • 1 l de brou vegetal o aigua mineral
  • Llimona
  • Germinats d’userda
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Oli d’oliva verge extra i sal marina

Preparació

  1. Salteu les cebes uns 10-12 minuts amb una mica d’oli i un pessic de sal, a foc mig i sense tapa.
  2. Afegiu-hi l’api, els naps, el fonoll, la kombu, un pessic de sal i aigua que cobreixi la meitat del volum de les verdures. Quan arrenqui el bull, abaixeu el foc i deixeu-ho coure 15 minuts, tapat i a foc mig. Rectifiqueu de sal.
  3. Retireu la kombu i tritureu les verdures fins a obtenir una consistència cremosa.
  4. Presenteu-ho amb una rodanxa de llimona, germinats d’userda, un polsim de pebre i un rajolí d’oli.