1/10 Alice Waters

Foto del seu Facebook

Xef i activista americana reconeguda pels seus esforços humanitaris, les seves idees pioneres sobre l’alimentació saludable i el seu suport a l’agricultura ecològica.

És propietària del Chez Panisse a Berkeley (Califòrnia), un restaurant ecològic que es basa en la cuina de productes locals i que va ser pioner en la cuina californiana des que va obrir l’any 1971.

L’any 1996 va fundar Chez Panisse Foundation, que més tard va ser reanomenada Edible Schoolyard Project, un projecte que modela i promou l’“educació comestible”: la unió entre l’educació i el dinar escolar. El programa inclou horts, jardins i cuines com a aules interactives per ensenyar matèries diferents (matemàtiques, ciències, humanitats) i, a més, ofereix dinar de manera gratuïta a tots els estudiants.
La raó de ser d’aquest projecte es basa en estudis que mostren que, quan l’escola prioritza la salut i el benestar personal conjuntament amb els objectius acadèmics, i involucra les famílies i comunitats properes, els estudiants creixen i es desenvolupen millor.

A més, Waters també ha contribuït a reformar el programa de menjadors escolars de la USDA perquè inclogui fruites i verdures ecològiques i locals.

Per altra banda, també ha escrit diversos llibres d’alimentació i cuina com Chez Panisse Cooking o The Art of Simple Food.