2/10 Michelle Obama

Foto del seu Twitter

L’exprimera dama del govern americà va iniciar l’any 2010 el que ha estat considerat un dels millors programes d’alimentació saludable.

Davant les alarmants xifres d’obesitat infantil dels Estats Units, Michelle Obama va llançar el programa “Let’s move!”, amb l’objectiu de promoure l’alimentació sana i l’exercici físic i, així, encaminar els nens cap a un futur més saludable. La campanya també buscava donar informació útil als pares i fomentar entorns que beneficiessin una vida més saludable: oferir menjar sa a les escoles (amb productes integrals, més fruites i verdures, sense greixos saturats i amb una quantitat limitada de sal), assegurar que totes les famílies tinguin accés a menjar saludable i de baix cost i contribuir a fer que els nens fessin més activitat física.

Michelle Obama també va plantar un hort a la Casa Blanca que es va convertir en tot un símbol del moviment.

Des d’aleshores, s’han pogut observar certes transformacions en la cultura americana, ja que, després d’uns anys en què tot era mida gegant, especialment en el menjar porqueria, ara hi ha campanyes publicitàries que promouen fruites i verdures, i estats com Nova York han prohibit la venta de refrescos mida XL.

És una llàstima que el nou president dels Estats Units, Donald Trump, hagi frenat aquest programa de millora alimentària tan esperançador.