Sempre associem el consum d’orxata a l’estiu, però sabies que aquesta beguda la podries prendre tot l’any com una beguda vegetal? A l’hivern la pots escalfar i utilitzar-la per preparar un porridge o per acompanyar el cafè, igual que faries servir una llet de civada o ametlles.
A més, és una beguda vegetal deliciosa per donar un toc dolç a altres receptes. A continuació us en mostrem algunes.
1/7 Porridge de xufa i civada amb préssecs al grill
Ingredients
Ingredients porridge:
- 1 T d’orxata de xufla
- 1 T de civada (millor sense gluten)
Ingredients salsa:
- ¼ de T de garrofa crua en pols
- 3 C de xarop d’auró grau C
- 3 C d’aigua
- ¼ c de gingebre en pols (opcional)
- 1/8 c de cardamom (opcional)
- 1/8 c d’anís estrellat (opcional)
Ingredients fruita a la graella:
- 1 o 2 préssecs madurs
- 2 C de sucre de coco
- ¼ c de canyella en pols
Extres:
- Nibs de cacau
- Nous trossejades
Preparació
- La nit anterior posa els flocs de civada en remull dins l’orxata i guarda-ho tapat a la nevera.
- Pela els préssecs i parteix-los per la meitat. Afegeix el sucre de coco i la canyella i col·loca-ho sobre una reixeta al forn preescalfat a 180 °C. S’enforna uns 4 minuts per cada costat. Reserva.
- Prepara la salsa de garrofa posant tots els ingredients en un envàs petit i barrejat molt bé amb unes varetes o una cullereta. També pots utilitzar una batedora petita, de les de viatge.
- Serveix al teu gust.
Notes: Si no vols enfornar la fruita, pots simplement barrejar-la amb el sucre i la canyella i servir directament sobre el porridge. Estarà deliciós igual!