Sempre associem el consum d’orxata a l’estiu, però sabies que aquesta beguda la podries prendre tot l’any com una beguda vegetal? A l’hivern la pots escalfar i utilitzar-la per preparar un porridge o per acompanyar el cafè, igual que faries servir una llet de civada o ametlles.

A més, és una beguda vegetal deliciosa per donar un toc dolç a altres receptes. A continuació us en mostrem algunes.

1/7 Porridge de xufa i civada amb préssecs al grill

Cuina i fotografia: Elka Mocker

Cuina i fotografia: Elka Mocker

Ingredients

Ingredients porridge:

  • 1 T d’orxata de xufla
  • 1 T de civada (millor sense gluten)

Ingredients salsa:

  • ¼ de T de garrofa crua en pols
  • 3 C de xarop d’auró grau C
  • 3 C d’aigua
  • ¼ c de gingebre en pols (opcional)
  • 1/8 c de cardamom (opcional)
  • 1/8 c d’anís estrellat (opcional)

Ingredients fruita a la graella:

  • 1 o 2 préssecs madurs
  • 2 C de sucre de coco
  • ¼ c de canyella en pols

Extres:

  • Nibs de cacau
  • Nous trossejades

Preparació

  1. La nit anterior posa els flocs de civada en remull dins l’orxata i guarda-ho tapat a la nevera.
  1. Pela els préssecs i parteix-los per la meitat. Afegeix el sucre de coco i la canyella i col·loca-ho sobre una reixeta al forn preescalfat a 180 °C. S’enforna uns 4 minuts per cada costat. Reserva.
  1. Prepara la salsa de garrofa posant tots els ingredients en un envàs petit i barrejat molt bé amb unes varetes o una cullereta. També pots utilitzar una batedora petita, de les de viatge.
  1. Serveix al teu gust.

Notes: Si no vols enfornar la fruita, pots simplement barrejar-la amb el sucre i la canyella i servir directament sobre el porridge. Estarà deliciós igual!