2/15 Falàfels de cigrons i pèsols amb labneh d’anet

Falàfels de cigrons i pèsols amb labneh d’anet

Recepta i foto: Amanda Franco (The Green Fuel)

Ingredients
(Per a 8 – 10 unitats)

  • 1 tassa de pèsols (congelats o frescos)
  • 1 tassa cigrons cuits
  • 1/2 ceba pelada i tallada
  • 1 gra d’all pelat
  • 2 c.s. de farina de fajol
  • 2 c.s. de llavors de gira-sol
  • 1/2 c.p. de bicarbonat de sodi
  • 1 grapat de menta picada
  • 1 grapat de julivert picat
  • 1 c.s. de suc de llimona
  • 1 c.p. de comí en pols
  • 1 c.p. de sall
  • 1-2 c.p. d’oli d’oliva

Per al Labneh d’anet

  • 400 g de iogurt de soja sense sucre
  • 30 ml de suc de llimona
  • 1/4 c.p. de sal
  • 2 c.s. d’anet fresc picat
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. En un processador d’aliments, tritureu tots els ingredients sense arribar a obtenir una consistència massa homogènia (deixeu una mica de trossos perquè tinguin textura).
  2. Formeu uns 8-10 falàfels donant-los forma de minihamburgueses amb les mans. Un truc és mullar-se les mans o untar-se-les amb una mica d’oli per formar els falàfels amb més facilitat i que la massa no se us quedi enganxada.
  3. Guardeu-los tal qual a la nevera o congeleu-los.
  4. Amb el forn preescalfat a 200 ºC, coeu-los uns 20 minuts (o fins que estiguin daurats i una mica cruixents per fora) just abans de menjar.
  5. Serviu els falàfels amb fulles verdes i el labneh d’anet.

Elaboració del Labneh d’anet

  1. Barregeu tots els ingredients (excepte l’anet) i poseu-los en una bossa o drap de filtrar.
  2. Deixeu-ho a la nevera, com a mínim, durant 4 hores, en un colador i amb un pes a sobre perquè deixi anar tot el sèrum i quedi un iogurt molt més espès.
  3. Descarteu el sèrum que hagi deixat anar i aboqueu el iogurt resultant en un bol.
  4. Barregeu-lo amb l’anet picat, afegiu-hi un rajolí d’oli d’oliva verge extra i ajusteu de sal.
  5. Temps de conservació 4 – 5 dies a la nevera.