Amb motiu del Dia Mundial dels Llegums, que és el 10 de febrer, us presentem un recull de 15 receptes en què l’ingredient estrella són tot tipus de llegums: cigrons, llenties, mongetes, pèsols, faves, cacauets… Sí, sí, els cacauets, tot hi créixer sota terra, també són llegums!
Hi trobareu receptes ideals per als dies més freds de l’any i d’altres perfectes com a plats o aperitius per a l’estiu. Fins i tot inclou una recepta de galetes de xocolata, perquè amb els llegums també es poden fer receptes dolces!
Els llegums tenen moltes opcions a la cuina, descobreix-ho!
1/15 Sopa cremosa de tomàquets rostits i llenties vermelles
Ingredients
(Per a 3 – 4 racions)
- 1 tassa de llenties vermelles
- 1 tassa i ½ de brou de verdures
- 6 tomàquets
- 1 tassa d’aigua
- 1 grapat d’alfàbrega
- Sal i pebre al gust
- 8 tomàquets cirerol (per servir)
- Quinoa cuita (per servir)
- Iogurt de coco (opcional / per servir)
- Pebre negre acabat de moldre
Elaboració
- Rostiu els tomàquets al forn, sencers i amb pell. Condimenteu amb sal i oli d’oliva verge extra i coeu al forn a 180 ºC durant 40 minuts, fins que quedin molt tendres.
- Poseu el brou de verdures, l’aigua, les llenties i els tomàquets rostits en una olla mitjana. Cuineu a foc mitjà-alt, perquè les llenties quedin tendres. Amb ajuda d’una espàtula, trossegeu el tomàquet perquè els sabors s’integrin. Afegiu-hi una mica de sal.
- Al cap de 15-20 minuts, les llenties ja estaran cuites. Tritureu la sopa amb una batedora de mà o una de got, juntament amb un grapat d’alfàbrega. Rectifiqueu de sal, si cal, i afegiu-hi pebre al gust. Hi podeu afegir més brou o aigua si voleu una consistència més líquida.
- Partiu per la meitat els cirerols i cuineu-los uns minuts a la planxa en una paella amb una mica d’oli d’oliva.
- Serviu la sopa cremosa tèbia o calenta, afegiu-hi el iogurt de coco (opcional), un parell de cullerades de quinoa cuita i quatre cirerols cuinats per cada plat.