4/15 Socca amb salsa d’alvocat lleugera

Socca amb salsa d'alvocat lleugera

Recepta: Elka Mocker

Ingredients
(Per a 8 – 10 unitats)

  • 1 T de farina de cigró
  • 1 T – ¼ T d’aigua (uns 300 ml)
  • 1 c de cúrcuma (opcional)
  • 2 C de sèsam negre (opcionals)
  • 1 c de sal d’Himàlaia o marina sense refinar
  • Germinats variats

Per a la crema d’alvocat

  • ½ carabassó
  • 1 alvocat mitjà
  • 1 llima
  • coriandre fresc
  • pebre acabat de moldre

Elaboració

Per a la crema d’alvocat

  1. Poseu l’alvocat, el carabassó trossejat i el suc de la llima (unes 3-4 cullerades) en una batedora i tritureu, retireu i afegiu celiandre trossejat i una mica de pebre. Reserveu en un bol junt amb l’os de l’alvocat per evitar que s’oxidi.

Per fer el crep

  1. Barregeu bé tots els ingredients en un bol o batedora.
  2. Pinteu amb oli d’oliva o coco una paella d’uns 20 cm que estigui ben calenta i afegiu-hi un cullerot de massa, esteneu-la bé i, ben de pressa, abans que qualli, afegiu-hi unes llavors de sèsam negre.
  3. Daureu-la un o dos minuts més o menys. Quan les vores comencin a aixecar-se i sigui fàcil girar-la, tombeu el crep. Daureu-lo un o dos minuts més. Feu el mateix fins que s’acabi la massa.
  4. Farciu els creps amb la crema d’alvocat i uns germinats.