4/15 Socca amb salsa d’alvocat lleugera
Ingredients
(Per a 8 – 10 unitats)
- 1 T de farina de cigró
- 1 T – ¼ T d’aigua (uns 300 ml)
- 1 c de cúrcuma (opcional)
- 2 C de sèsam negre (opcionals)
- 1 c de sal d’Himàlaia o marina sense refinar
- Germinats variats
Per a la crema d’alvocat
- ½ carabassó
- 1 alvocat mitjà
- 1 llima
- coriandre fresc
- pebre acabat de moldre
Elaboració
Per a la crema d’alvocat
- Poseu l’alvocat, el carabassó trossejat i el suc de la llima (unes 3-4 cullerades) en una batedora i tritureu, retireu i afegiu celiandre trossejat i una mica de pebre. Reserveu en un bol junt amb l’os de l’alvocat per evitar que s’oxidi.
Per fer el crep
- Barregeu bé tots els ingredients en un bol o batedora.
- Pinteu amb oli d’oliva o coco una paella d’uns 20 cm que estigui ben calenta i afegiu-hi un cullerot de massa, esteneu-la bé i, ben de pressa, abans que qualli, afegiu-hi unes llavors de sèsam negre.
- Daureu-la un o dos minuts més o menys. Quan les vores comencin a aixecar-se i sigui fàcil girar-la, tombeu el crep. Daureu-lo un o dos minuts més. Feu el mateix fins que s’acabi la massa.
- Farciu els creps amb la crema d’alvocat i uns germinats.