5/15 Crema de pèsols amb picada d’ou dur i ametlla

Crema de pèsols amb picada d’ou dur i ametlla

Recepta: Gina Estapé

Ingredients
(Per a 4 racions)

  • 600 g de pèsols*
  • 2 cebes mitjanes
  • 100 g de iogurt vegetal de coco
  • 4-5 fulles de menta fresca
  • Aigua
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal marina
  • Pebre negre
  • 2 ous ecològics
  • 50 g d’ametlles torrades**

*Si feu servir pèsols congelats, assegureu-vos de descongelar-los la nit abans.
**Si ho preferiu, podeu posar-hi avellanes en compte d’ametlles.

Elaboració

  1. Bulliu aigua en un pot petit i cuineu els ous per fer-los durs durant 10 minuts. Deixeu que refredin.
  2. Peleu i talleu la ceba a mitges llunes.
  3. Escalfeu una olla mitjana amb un raig d’oli i salteu la ceba durant 10 minuts amb una culleradeta petita de sal.
  4. Afegiu-hi els pèsols i un pessic de pebre negre i salteu 2-3 minuts més.
  5. Afegiu-hi un pessic de sal i aigua fins a cobrir tres quartes parts dels pèsols i la ceba i apugeu el foc perquè l’aigua comenci a bullir. Un cop arrenqui el bull, abaixeu el foc, tapeu-ho i deixeu-ho uns 20 minuts, fins que els pèsols siguin tendres. Si heu fet servir pèsols descongelats, podeu cuinar la crema menys temps, ja que es faran abans!
  6. Un cop els pèsols siguin tendres, apagueu el foc i afegiu-hi el iogurt vegetal de coco i les fulles de menta. Tritureu-ho tot amb l’ajuda d’una batedora.
  7. Piqueu les ametlles fins a obtenir trossets petits. Reserveu-ho en un bol.
  8. Peleu els ous durs i, amb una forquilla, aixafeu-los perquè quedin ben trinxats. Després, barregeu-los amb les ametlles i, si ho voleu, podeu afegir-hi un pessic de sal i alguna espècie que us agradi, com comí en pols o pebre negre.
  9. Serviu la crema de pèsols en bols individuals i amb una cullerada de la picada d’ou dur i ametlles pel damunt. Bon profit!

És probable que us sobri picada d’ou dur i ametlles. Podeu guardar-la en un recipient de vidre a la nevera i afegir-la en altres cremes, amanides o saltats de verdures que feu.