9/15 Kitchari de mill i llenties vermelles
Ingredients
(Per a 3 – 4 racions)
- 1 got de mill rentat
- 1 got de llenties vermelles
- 6 gots d’aigua mineral
- Mongetes verdes
- Un tros de col
- Xampinyons
- Un tros de carbassa
- Fulles fresques de coriandre (per decorar)
- Ghee (alternativa: oli de coco)
Espècies (1 c.p. de cada)
- Comí en gra
- Llavors de coriandre
- Anís verd en gra
- Llavors de fonoll
- Grans de mostassa
- Gingebre en pols
- Cúrcuma en pols
- Pebre en pols
- All en pols
- Sal marina
Elaboració
- Tritureu una mica en un morter (o molinet) les espècies en gra i salteu-les fins que desprenguin aroma en una mica de mantega ghee. Afegiu la resta d’espècies en pols i la sal marina i barregeu.
- Afegiu a les espècies el mill rentat i les llenties i torreu-ho fins que es dauri. Afegiu l’aigua mineral per portar a ebullició. Deixeu-ho bullint a foc suau durant uns 20 minuts (corregiu d’aigua si cal).
- Afegiu-hi les verdures tallades a daus i deixeu coure 10 minuts més. Si el voleu més caldós, afegiu-hi més aigua. Apagueu el foc quan el mill i les llenties s’hagin cuit.
- Serviu el kitchari en bols amb una mica de coriandre fresc per sobre.