9/15 Kitchari de mill i llenties vermelles

Kitchari

Recepta: Cristina Arroyo

Ingredients
(Per a 3 – 4 racions)

  • 1 got de mill rentat
  • 1 got de llenties vermelles
  • 6 gots d’aigua mineral
  • Mongetes verdes
  • Un tros de col
  • Xampinyons
  • Un tros de carbassa
  • Fulles fresques de coriandre (per decorar)
  • Ghee (alternativa: oli de coco)

Espècies (1 c.p. de cada)

  • Comí en gra
  • Llavors de coriandre
  • Anís verd en gra
  • Llavors de fonoll
  • Grans de mostassa
  • Gingebre en pols
  • Cúrcuma en pols
  • Pebre en pols
  • All en pols
  • Sal marina

Elaboració

  1. Tritureu una mica en un morter (o molinet) les espècies en gra i salteu-les fins que desprenguin aroma en una mica de mantega ghee. Afegiu la resta d’espècies en pols i la sal marina i barregeu.
  2. Afegiu a les espècies el mill rentat i les llenties i torreu-ho fins que es dauri. Afegiu l’aigua mineral per portar a ebullició. Deixeu-ho bullint a foc suau durant uns 20 minuts (corregiu d’aigua si cal).
  3. Afegiu-hi les verdures tallades a daus i deixeu coure 10 minuts més. Si el voleu més caldós, afegiu-hi més aigua. Apagueu el foc quan el mill i les llenties s’hagin cuit.
  4. Serviu el kitchari en bols amb una mica de coriandre fresc per sobre.