8/15 Amanida de llentia caviar amb dolç de mandarina i tàperes

Amanida de llentia caviar amb dolç de mandarina i tàperes

Recepta: Cristina Arroyo

Ingredients

Recepta per a 2 racions

  • 200 g de llenties beluga (si no en trobes, fes servir les Dupuy)
  • 4 tomàquets assecats al sol picadets
  • 2 remolatxes cuites i laminades fines
  • Brots verds variats
  • Barreja de llavors de carbassa i gira-sol
  • Amaniment:
  • 1 c.p. de mostassa de Dijon
  • 1 c.s. de vinagre de poma
  • Oli d’oliva
  • Suc d’1 mandarina
  • 1 c.s. de xarop d’auró
  • 1 c.s. de tàperes
  • Sal marina

Elaboració

  1. Coeu les llenties a foc lent amb un tros d’alga kombu durant uns 25 minuts. Escorreu-les i reserveu-les.
  2. Prepareu la vinagreta emulsionant bé els ingredients.
  3. Torreu per separat les llavors de gira-sol i les de carbassa a foc suau fins que desprenguin olor; reserveu-les.
  4. Munteu una base de brots verds i poseu-hi per sobre les llenties cuites, repartiu les làmines de remolatxa i els tomàquets assecats.
  5. Amaniu al gust amb la salsa de mandarina i escampeu-hi les llavors torrades.