6/15 Crema de moniato al romaní
Ingredients
- 3 moniatos mitjans
- 1 c.s. d’oli d’oliva
- 1 ceba mitjana
- 2 grans d’all
- 1 c.s. de romaní fresc picatmoni
- la ratlladura d’una llimona
- 2 tasses de brou de verdures
- 1 tassa d’aigua mineral
- Una mica de nata líquida vegetal per decorar (jo l’hi he posat de coco)
Per les crackers al romaní:
- 2 coquetes integrals (jo les he agafat de civada i espelta)
- 1 c.s. d’oli d’oliva
- 2 c.s. de romaní fresc picat
- 1 c.p. d’all en pols
- Una mica d’aigua per hidratar les coquetes
Elaboració
- Escalfeu l’oli en un cassó i salteu els moniatos, la ceba i l’all durant uns 10 minuts.
- Afegiu el romaní picat, la ratlladura de llimona, el brou de verdures i l’aigua. Porteu a ebullició i abaixeu el foc, cuineu uns 15 minuts i tritureu fins a aconseguir una textura suau.
- Decoreu cada tassa o bol amb un rajolí de nata líquida.
- Per les crackers de romaní: Talleu les coquetes a tires mitjanes amb un ganivet o un tallapizzes. Hidrateu una mica amb aigua. Barregeu l’oli, el romaní i l’all en pols en un bol i impregneu les coquetes. Preescalfeu el forn a 210 ºC. Escampeu les tires sobre una safata de forn amb paper per coure, procurant que no quedin enganxades. Coeu-les al forn a 210 ºC a altura mitjana durant 10 minuts o fins que es daurin i quedin cruixents.