6/15 Crema de moniato al romaní

Recepta i fotografia: Cristina Arroyo

Ingredients

  • 3 moniatos mitjans
  • 1 c.s. d’oli d’oliva
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d’all
  • 1 c.s. de romaní fresc picatmoni
  • la ratlladura d’una llimona
  • 2 tasses de brou de verdures
  • 1 tassa d’aigua mineral
  • Una mica de nata líquida vegetal per decorar (jo l’hi he posat de coco)

Per les crackers al romaní:

  • 2 coquetes integrals (jo les he agafat de civada i espelta)
  • 1 c.s. d’oli d’oliva
  • 2 c.s. de romaní fresc picat
  • 1 c.p. d’all en pols
  • Una mica d’aigua per hidratar les coquetes

Elaboració

  1. Escalfeu l’oli en un cassó i salteu els moniatos, la ceba i l’all durant uns 10 minuts.
  2. Afegiu el romaní picat, la ratlladura de llimona, el brou de verdures i l’aigua. Porteu a ebullició i abaixeu el foc, cuineu uns 15 minuts i tritureu fins a aconseguir una textura suau.
  3. Decoreu cada tassa o bol amb un rajolí de nata líquida.
  4. Per les crackers de romaní: Talleu les coquetes a tires mitjanes amb un ganivet o un tallapizzes. Hidrateu una mica amb aigua. Barregeu l’oli, el romaní i l’all en pols en un bol i impregneu les coquetes. Preescalfeu el forn a 210 ºC. Escampeu les tires sobre una safata de forn amb paper per coure, procurant que no quedin enganxades. Coeu-les al forn a 210 ºC a altura mitjana durant 10 minuts o fins que es daurin i quedin cruixents.

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites