Del 9 al 26 de març se celebra la cinquena edició de la Ruta del Bacallà, un recorregut per grans restaurants de la ciutat de Barcelona i algunes bacallaneries on es cuina i es ven l’autèntic bacallà Gadus morhua.

Organitzat pel Gremi de Bacallaners de Catalunya, hi participen trenta establiments que oferiran menús gastronòmics o platets que inclouran el bacallà. D’aquesta manera, podem gaudir de diferents experiències gastronòmiques tastant aquest meravellós peix cuinat i presentat de formes molt diverses.
Al web de la ruta podreu trobar tots els restaurants que hi participen. Nosaltres, però, us en volem destacar set que considerem que preparen els plats amb bacallà més saludables:

1/7 Tomàquet farcit d’escuma de bacallà aromatitzada amb licor Matalaranya

Tomàquet farcit d’escuma de bacallà aromatitzada amb licor Matalaranya.

Matalaranya

Matalaranya és una elegant vermuteria situada a la casa de les punxes de Barcelona que ofereix un menú amb dos segons plats amb bacallà que fan salivar.

El primer es tracta d’un llom de bacallà trufat amb estofat de calamarsons i alls tendres, i el segon és un tomàquet farcit d’escuma de bacallà aromatitzada amb licor de Matalaranya.

Dos plats originals que porten el bacallà a una nova dimensió.

  • Preu del menú: 28 €
  • Localització: Carrer Rosselló, 260 (Casa de les punxes)
  • Per a més informació: www.rutadelbacalla.cat


2/7 Carpaccio de bacallà amb xató i olives de kalamata

Carpaccio de bacallà amb xató i olives de kalamata. Fulano Mengano.

Fulano Mengano

En el menú d’aquest restaurant podem trobar una opció de bacallà de primer i una altra de segon.

L’entrant consisteix en un carpaccio de bacallà amb xató i olives de kalamata. Un plat molt colorit que presenta el bacallà de forma fina i gustosa.

El segon és un tros de bacallà confitat amb porrusalda, un plat típic navarrès elaborat principalment amb verdures, entre les quals predomina el porro.

  • Preu del menú: 25,50 €
  • Localització: Carrer Muntaner, 325
  • Per a més informació: www.rutadelbacalla.cat

3/7 Xató vendrellenc

Xató vendrellenc. Ca l’Isidre.

Ca l’Isidre

Ca l’Isidre, un restaurant que ofereix una barreja de cuina tradicional catalana i mediterrània, en aquesta ruta ens presenta dos entrats senzills que guarden el bon sabor tradicional i la melositat d’aquest peix.

Un consisteix en uns cigrons estofats amb ventresca de bacallà; un plat calent i confortable. L’altre és un clàssic xató vendrellenc.

  • Preu del menú: 32 €
  • Localització: Carrer de les Flors, 10-12
  • Per a més informació: www.rutadelbacalla.cat


4/7 Assortit de bacallans

Assortit de bacallans

Chicoa

 

Restaurant de cuina tradicional catalana que ofereix un menú amb dos segons plats de bacallà ben diferents. El primer és un assortit de bacallans, presentat de diverses maneres, i el segon és un clàssic: el bacallà al pil-pil, però a l’estil Chicoa, és a dir, del restaurant.


5/7 Milfulles d’esqueixada de bacallà i maduixes

Milfulles d’esqueixada de bacallà i maduixes. Samsara.

Milfulles d’esqueixada de bacallà i maduixes. Samsara.

Samsara

 

El Samsara és un restaurant del barri de Gràcia conegut per la seva gran varietat de tapes. Durant aquests dies de ruta, a banda dels plats de sempre, també podrem tastar-hi un platet original i vistós que consisteix en un milfulles d’esqueixada de bacallà i maduixes, una combinació força curiosa i molt gustosa que aprofita la fruita de temporada.


6/7 Esqueixada de bacallà fumat

Esqueixada de bacallà fumat. El Chigre 1769.

Esqueixada de bacallà fumat. El Chigre 1769.

El Chigre 1769

 

Heu tastat mai el bacallà fumat? Doncs en aquesta sidreria/vermuteria el podreu tastar en una esqueixada. Es tracta d’un platet que acompanya el bacallà amb hortalisses fresques.

En aquest restaurant de fusió gastronòmica asturiana i catalana aposten pels aliments de Km 0, naturals i ecològics.

  • Preu del platet: 6 €
  • Localització: Carrer dels Sombrerers, 7
  • Per a més informació: www.rutadelbacalla.cat


7/7 Carxofes del Prat amb morro de bacallà i romesco d’avellanes

Carxofes del Prat amb morro de bacallà i romesco d’avellanes. Petit Firo.

Carxofes del Prat amb morro de bacallà i romesco d’avellanes. Petit Firo.

Petit Firo

Si voleu aprofitar les últimes carxofes de la temporada, tasteu les d’aquest platet. Petit Firo ens ofereix carxofes del Prat amb morro de bacallà i romesco d’avellanes.

Un plat senzill però molt saborós.

Gina Estapé
Dietista, creadora del blog myhealthybitesblog.com i graduada en Publicitat i relacions públiques

Gina Estapé

Ara pots demanar cita amb la
Gina Estapé a La Consulta de l´Ets
936 338 063 Correu electrònic