Del 9 al 26 de març se celebra la cinquena edició de la Ruta del Bacallà, un recorregut per grans restaurants de la ciutat de Barcelona i algunes bacallaneries on es cuina i es ven l’autèntic bacallà Gadus morhua.

Organitzat pel Gremi de Bacallaners de Catalunya, hi participen trenta establiments que oferiran menús gastronòmics o platets que inclouran el bacallà. D’aquesta manera, podem gaudir de diferents experiències gastronòmiques tastant aquest meravellós peix cuinat i presentat de formes molt diverses.
Al web de la ruta podreu trobar tots els restaurants que hi participen. Nosaltres, però, us en volem destacar set que considerem que preparen els plats amb bacallà més saludables:

col#5ba56d632be24

caption#5ba56d632bde4

Matalaranya

Matalaranya és una elegant vermuteria situada a la casa de les punxes de Barcelona que ofereix un menú amb dos segons plats amb bacallà que fan salivar.

El primer es tracta d’un llom de bacallà trufat amb estofat de calamarsons i alls tendres, i el segon és un tomàquet farcit d’escuma de bacallà aromatitzada amb licor de Matalaranya.

Dos plats originals que porten el bacallà a una nova dimensió.

  • Preu del menú: 28 €
  • Localització: Carrer Rosselló, 260 (Casa de les punxes)
  • Per a més informació: www.rutadelbacalla.cat

row-end#5ba56d632c4a3 El Chigre 1769." width="600" height="600" /> Esqueixada de bacallà fumat. El Chigre 1769.[/caption]

[/col]

El Chigre 1769

 

Heu tastat mai el bacallà fumat? Doncs en aquesta sidreria/vermuteria el podreu tastar en una esqueixada. Es tracta d’un platet que acompanya el bacallà amb hortalisses fresques.

En aquest restaurant de fusió gastronòmica asturiana i catalana aposten pels aliments de Km 0, naturals i ecològics.

  • Preu del platet: 6 €
  • Localització: Carrer dels Sombrerers, 7
  • Per a més informació: www.rutadelbacalla.cat


7/7 Carxofes del Prat amb morro de bacallà i romesco d’avellanes

Carxofes del Prat amb morro de bacallà i romesco d’avellanes. Petit Firo.

Carxofes del Prat amb morro de bacallà i romesco d’avellanes. Petit Firo.

Petit Firo

Si voleu aprofitar les últimes carxofes de la temporada, tasteu les d’aquest platet. Petit Firo ens ofereix carxofes del Prat amb morro de bacallà i romesco d’avellanes.

Un plat senzill però molt saborós.

Gina Estapé

Dietista, creadora de myhealthybitesblog.com i graduada en Publicitat i relacions públiques

Gina Estapé

Ara pots demanar cita amb la
Gina Estapé a La Consulta de l´Ets
936 338 063 Correu electrònic