Sopar sota les estrelles des d’una terrassa amb una vista increïble a la ciutat de Barcelona. Gaudir de bona cuina amb productes de qualitat i opció per a vegetarians. Observar constel·lacions llunyanes i gran part del sistema solar amb un telescopi de 1904. Embadalir-se amb les paraules dels astrònoms de l’Observatori. Torna el clàssic de les nits d’estiu barcelonines: els sopars a l’Observatori Fabra.
En la seva desena edició, els sopars a l’Observatori Fabra ja s’han convertit en una autèntica tradició de les nits d’estiu a Barcelona. La clau és la combinació única de dos mons que podrien semblar, a priori, molt lluny l’un de l’altre: gastronomia i astronomia, un còctel deliciós servit en un restaurant que pot dir amb orgull que disposa d’una de les millors vistes de la ciutat.
La vetllada arrenca amb el sopar a la terrassa del mirador, un menú creació de Miquel Guimerà, xef executiu de Paradís Gourmet, que ofereix opció carnívora i vegetariana. Totes dues propostes estan inspirades en les estrelles i, per això, els plats tenen noms tan suggeridors com “La suavitat de la lluna” (salmorejo amb tàrtar de tomàquet i ventresca de tonyina trufada), “Sota el cel blau de la Terra” (filet d’ibèric farcit d’albergínia i pinya amb reducció de fruita vermella i turnedó de pollastre farcit d’albercocs i mango amb reducció de cítrics) o “Univers dolç” (pastisset d’arròs amb llet, gelat de te verd sobre meteorits de xocolata i vaset de crema d’alfàbrega). Els qui optin per la versió sense carn ni peix menjaran salmorejo amb tàrtar de tomàquet de primer i timbal de verduretes de la terra de segon. Les postres són les mateixes per a tots dos menús.
Després de l’àpat sota les estrelles, podreu sentir una conferència sobre astronomia a càrrec d’un dels astrònoms de l’Observatori que us ajudarà a identificar algunes de les estrelles més brillants i conegudes del cel. I, tot seguit, la cirereta del pastís: la visita a l’interior de l’Observatori, que inclou el museu, la sala noucentista i el telescopi de passos, des d’on podreu observar constel·lacions llunyanes, estrelles i gran part del sistema solar amb un telescopi de 1904, un dels més grans i antics d’Europa que segueixen en funcionament.
Els sopars amb estrelles a l’Observatori Fabra es faran de dimarts a dissabte fins al 28 de setembre. Al seu web trobareu tota la informació sobre els menús, les reserves o els xecs regal.
Explica’ns la teva activitat
Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat