Sota el paraigua de 5 famílies d’activitats, aquest any la Setmana Bio aproparà, durant 9 dies, centenars d’iniciatives i activitats vinculades a la producció i l’alimentació ecològica de casa nostra. Al renovat web setmanabio.cat hi trobareu activitats repartides per tot el territori, per petits i grans, com ara visites guiades a explotacions agràries i ramaderes, activitats a botigues i mercats, xerrades i tallers divulgatius, tastos de productes ecològics i menús degustació en restaurants per explicar, en tots aquests formats, què és i quina importància té l’alimentació ecològica. Enguany l’esdeveniment s’ha organitzat conjuntament amb l’Associació Vida Sana, responsables de la Fira Biocultura.

L’objectiu, una edició més, és la de popularitzar les virtuts de l’alimentació ecològica ja que encara hi ha molta desinformació sobre la producció agrària ecològica i així implicar la població tan com sigui possible. Per això aquest any la Setmana Bio arriba a l’escola perquè centres i famílies s’hi sumin i es desenvolupin activitats específiques adreçades a l’alumnat i a les famílies com ara el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica.

Des d’Etselquemenges us animem a participar de la Setmana Bio i us recomanem algunes activitats que ens han cridat l’atenció. Gairebé totes les activitats són gratuïtes però n’hi ha algunes també de pagament:

  • Xerrada: “Del territori al cistell” a càrrec de Jordi Puig a L’Ametlla del Vallès. L’ambientòleg especialitzat en canvi climàtic parlarà de la importància del producte local i de les estratègies per promoure’n la seva recuperació, dels criteris a tenir en compte a l’hora d’omplir el cistell, les diferències entre ecològic i de proximitat i els valors nutritius i efectes positius sobre la salut que tenen les varietats locals, ecològiques i fetes al costat de casa. Dijous 25 d’octubre a l’Ametlla del Vallès.
  • Sopar col·loqui amb un menú degustació de productes ecològics locals al Cerdanya Ecoresort de Prullans. Divendres 26 d’octubre a les 20:30. Preu: 25€
  • Webinar: Substàncies bàsiques en producció ecològica a càrrec de l’Associació l’Era. Webinar per conèixer l’ús i les condicions de preparació de les anomenades substàncies bàsiques en el si de la normativa europea de producció ecològica. El webinar no necessita desplaçament perquè cadascú pot participar-hi des de casa seva o des de la feina amb un ordinador connectat a la xarxa. Dia: Dilluns, 22 d’octubre a les 16h. Preu: 20€.
  • Taller de Cuina Bio de Fusió Asiàtica amb el xef Alf Mota. MIMASA i l’escola de xefs BELLART el taller Cata de misos i tamari gourmet + Ramen amb udon i tofu I Maki sushi vegà amb mill I tempeh + Cata de tes tradicionals del japó. Dia: Dimecres 24 d’octubre a les 19:30. Lloc: Escola de xefs Bellart, carrer d’Aribau 83. Barcelona
  • Taller de pans creatius, ecològics i de proximitat, a càrrec de Jep Axet, del forn Crosta i Molla (La Seu d’Urgell). Diumenge 21 d’octubre de 13:30 a 14:30 al Pavelló Municipal de La Seu d’Urgell.
  • Taller: “Panellets ecològics vegans sense gluten i sense sucre”. Elaborarem panellets ecològics amb els mes petits de casa. Aquests panellets seran vegans, sense gluten i sense sucre. Per donar color farem servir colorants naturals com la remolatxa, la espirulina blava, la clorella, la cúrcuma…. deixarem anar la nostre imaginació!! Dissabte, 27 d’octubre a les  12’30. Barberà del Vallès.

Accediu al web www.setmanabio.cat i busqueu territori, dia i hora en funció de la vostra agenda per compartir aquest món saludable amb la vostra família o amics.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta.
Creadora de Cómo Como Foods

    @nuria__coll