Els aliments i les marques saludables i ecològiques són noves per a molta gent i l’ull està acostumat a reconèixer productes de supermercats convencionals. Així doncs, entre tanta oferta, com ens ho fem per saber quins són els productes més adequats per a cadascú de nosaltres? Algues com l’arame o la wakame, farines i cereals integrals com l’espelta o el kamut, proteïnes vegetals com el tempeh o el seitan, alternatives al sucre com l’estèvia o les melasses de cereals, llets vegetals de civada o d’arròs i un llarg etcètera. Segurament, molts d’aquests aliments els aneu anat descobrint recentment a mesura que el vostre interès per l’alimentació saludable també ha anat creixent, però sempre és costós familiaritzar-nos-hi. Per donar resposta a aquesta demanda, l’ETS comença l’any estrenant “T’ensenyem a comprar”, una iniciativa nova amb què la Núria Coll, directora de l’ETS, portarà de ruta ecològica pel supermercat Obbio de Barcelona (C/Muntaner, 177) tots els assistents perquè entenguin què és què, d’on prové el que comprem, quina qualitat té i si té un preu adequat o no.
Què aprendrem a la ruta?
- A trobar els productes més sans.
- A trobar els productes de més qualitat.
- A conèixer els preus dels aliments i establir comparatives.
- A conèixer quin tipus d’empresa o elaboració hi ha al darrere de cada producte.
*Les rutes tenen una capacitat limitada de 12 participants. Cal inscriure-s’hi prèviament a info@etselquemenges.cat
*La ruta és gratuïta i els participants tindreu l’oportunitat, si ho voleu, de comprar la bossa d’Etselquemenges, que podreu carregar d’aliments, si és que, aquell dia, ja aprofiteu per comprar.
Acostem l’alimentació saludable, poble a poble
Aquest 2014, la directora d’etselquemenges, Núria Coll, ofereix diverses xerrades sobre alimentació saludable. “Les xerrades serveixen per aturar-nos a analitzar com mengem i com podríem millorar l’alimentació i els hàbits que tenim i s’explica amb claredat què hem de menjar i què no per a tenir una bona salut.
- Dissabte 1 de febrer. Aquest pròxim mes de febrer, tots els interessats tenen una cita el dissabte 1 de febrer a les 11 h. a la Masia de Can Salas, a la (Ctra. de Sabadell a Matadepera, km 6,4, Terrassa). La xerrada, organitzada pel Centre de jardineria l’Heura de Terrassa on treballen les terres de la Masia Can Salas per adaptar-les al cultiu ecològic. Us podeu inscriure amb antelació si ho voleu.
- Divendres 7 de febrer. En aquesta ocasió, Coll, visitarà el centre Atpilates, al C/ Sta. Esperança, 2 de Granollers.