La vida d’aquest gran ésser viu, que és el planeta Terra, va néixer d’aquesta interrelació cosmotel·lúrica. Així com l’excés de sol pot arribar a ser nociu, també seria recomanable protegir-se de certes radiacions terrestres.

geobiologia

Formació en Geobiologia i Biohabitabilitat GEA

Geobiologia

La geobiologia és la disciplina que s’encarrega de trobar el bon lloc i de detectar les zones geopatògenes de la Terra. És la ciència de la medicina de l’hàbitat que tracta la relació entre el lloc i els processos biològics. Detecta els llocs no recomanables per ubicar les zones de llarga permanència com serien els dormitoris i zones de treball, principalment.

El comportament de la Terra no és homogeni. Hi ha en l’escorça terrestre molts fenòmens que produeixen alteracions del camp electromagnètic terrestre. Són, per exemple, les falles geològiques, els corrents subterranis, minerals ocults… o altres elements geofísics.

La intenció d’aquest article és familiaritzar-nos amb aquesta ciència, l’objectiu és trobar el bon lloc per descansar i regenerar-nos. Passem un terç de la vida al llit: No seria recomanable saber que dormim sobre una zona que ens permet descansar i recuperar-nos?

Per prolongar la salut seria important evitar aquestes zones alterades. Hauríem comprendre la importància de triar el bon lloc per habitar.

Les zones goepatògenes debiliten l’organisme i, amb el pas del temps, poden ocasionar malalties. Tampoc ens hem d’angoixar. Vivim envoltats de fenòmens diferents. Les zones geopatògenes generalment es produeixen on en conflueixen diversos en un punt. Podríem comparar-les al pols de la Terra. La seva harmonia o desharmonia també mostren l’equilibri o desequilibri d’un lloc.

asesoramiento-bioconstruccion-ramona-cambrils-rene

Radiestèsia

La geobiologia s’aplica la radioestèsia per trobar el bon lloc. La radioestèsia o sensibilitat a les radiacions estudia la detecció d’aquests fenòmens. Qui no ha conegut les habilitats d’un saurí en la detecció de pous d’aigua? Tots tenim la capacitat per trobar el bon lloc, només hem de treballar-la.

Els grans experts no necessiten eines. Amb les seves mans, ritmes cardíacs i/o pols poden sentir les interferències i anomalies que busquem. D’altres ens ajudem d’eines que amplifiquen, com si fossin una antena, aquestes radiacions mitjançant varetes i pèndols. Els aparells encara són exclusius per la seva inversió econòmica, però ja són un altre mitjà que, a molts, els proporciona confiança.

El nostre habitatge és una projecció de nosaltres mateixos i de la nostra personalitat

Història

Les civilitzacions antigues coneixien aquesta saviesa i exercien rituals per reconèixer el bon lloc i respectar l’entorn. Hi ha moltes dites i escrits sobre el tema:

“El nostre habitatge és una projecció de nosaltres mateixos i de la nostra personalitat. Simultàniament, ens condiciona i modela energèticament. Busca un bon terreny per a la construcció i no ofenguis la natura amb la teva creació.” Norma dels arquitectes xinesos.

“Les malalties no ens cauen del cel, sinó que s’originen a partir de petits pecats quotidians contra la natura. Quan s’acumulen, irrompen aparentment de cop a la superfície.” Hipòcrates

“Els Antics tenien el costum de jutjar la qualitat de l’aire, aigües i fruits que poden fer un lloc malaltís, per la constitució dels animals que s’hi criaven. Examinaven les entranyes i, si trobaven que tenien malmès o lívid el fetge, conjecturaven que als homes els passaria el mateix.” Marc Vitruvi Pol·lió (en llatí Marcus Vitruvius Pollio; c. 80-70 a. C.-15 a. C.) arquitecte, escriptor, enginyer i tractadista romà del segle I a. C.

Avui

L’escissió amb l’entorn i la natura és evident en l’era industrial i tecnològica. També preocupant. Habitar qualsevol lloc sense respecte pot generar un risc. Coneixem successos i catàstrofes en què la causa és una planificació inadequada. L’home tecnològic s’apodera dels espais sense respecte per l’entorn. És urgent una reconnexió amb la natura i una comprensió profunda per establir equilibris. Una coexistència pacífica i satisfactòria no només en relació amb l’alimentació sinó també en l’acte d’habitar.

L’escepticisme, fruit d’aquesta escissió amb la natura, i comportament racional ha causat molt de mal a aquestes pràctiques. No obstant això, d’altra banda, és un estímul perquè científics amb les tecnologies disponibles que anys i anys s’ha practicat amb la nostra sensibilitat innata.

La prevenció

Es fa imprescindible avaluar el lloc que s’habita com a eix principal abans de plantejar qualsevol assessorament en salut de l’hàbitat. Si no hi ha credibilitat, sempre aconsello als meus pacients com a mesura la prevenció.

Tallers i assessorament en salut de l’hàbitat

Amb una xerrada teòrica i participativa, recorrerem les disciplines que integren la salut de l’hàbitat. Un extens viatge per començar a conscienciar-nos de la importància dels espais que ens envolten. La xerrada s’acompanyarà d’un berenar lleuger per generar un ambient participatiu en què els assistents puguin formular preguntes, plantejar dubtes i compartir reflexions.

Assessorament personalitzat

René també ofereix assessorament personalitzat en la salut de la llar. Si et preocupa com influeix l’ambient de casa teva a la salut de la teva família o vols que el teu habitatge sigui més saludable, la Sílvia Ferrer, arquitecta formada en Salut de l’Hàbitat per l’IEB (Institut Espanyol de Baubiologia), a través de consultes personalitzades, realitza diagnòstics dels espais que habitem amb l’objectiu d’augmentar els criteris de salut que en garanteixin l’harmonia, tant de la llar com dels que hi viuen.

Telèfon: 636 88 53 46

Correu electrònic: silvia@espairene.com 

 

silviaSílvia Ferrer-Dalmau Bosch
Arquitecta. Màster en Bioconstrucció (IBE)
René, assessorament en solucions saludables i eficients