A mesura que passen els anys, volem cuidar la pell perquè es mantingui jove i elàstica i, així, prevenir l’aparició dels signes de l’edat. Sovint busquem cremes naturals amb efecte antienvelliment, però no hem d’oblidar que cuidar la pell per dins és tan important com fer-ho per fora. Així doncs, l’alimentació hi té un paper molt important, ja que hi ha nutrients que afavoreixen una salut òptima de la pell.

L’aigua

És indispensable per mantenir un bon estat de la pell. Ens ajuda a mantenir-la hidratada i afavoreix l’eliminació correcta de les toxines que la perjudiquen.

Antioxidants

Són un grup de vitamines, minerals, enzims i pigments naturals que ens protegeixen i ens ajuden a combatre radicals lliures i exerceixen un paper essencial en la renovació de la pell.

Amb l’alimentació en podem obtenir força amb el consum de verdures, hortalisses i fruites; com més varietat i de més colors en prenguem, millor!

Alguns antioxidants que hem de tenir presents són els betacarotens, les vitamines E i C, el seleni, el licopè, les antocianines…

Greixos de bona qualitat

L’oli d’oliva verge extra, l’alvocat, el peix blau i la fruita seca i llavors ens aporten nutrients imprescindibles per mantenir una pell ben estructurada i terça.

L’omega-3 és un àcid gras especialment important, ja que regula diverses funcions de l’organisme i forma part estructural de les membranes de totes les cèl·lules del cos.

Proteïnes de bona qualitat

Són un constituent bàsic de la pell i són essencials per mantenir i reparar les cèl·lules, construir teixit nou i fabricar enzims. Com a part de la prevenció de l’envelliment, els aminoàcids intervenen en la producció de molècules antioxidants, com el glutatió i l’àcid lipoic.

Incorporar tots aquests aliments al dia a dia ajuda a combatre l’envelliment de forma natural, però a més, també es pot recórrer a l’ajuda de complements específics que poden col·laborar a l’hora de recuperar l’energia de la joventut tant per dins com per fora, com el coenzim Q10.

Aquest enzim es troba en totes les cèl·lules del cos i té un paper clau en la producció d’energia. Si les cèl·lules de la pell són capaces de produir més energia, la pell estarà més sana, ferma i elàstica, i s’afavorirà la capacitat de combatre els radicals lliures de manera eficaç. Per tant, el coenzim Q10 ajuda a protegir les cèl·lules del procés d’envelliment i a mantenir una pell més suau i plena de vitalitat.

Cal tenir en compte que, a partir dels vint-i-cinc anys, el cos deixa de fabricar Q10 endogen de manera progressiva i, així, es redueix la producció d’energia cel·lular; és quan s’inicia el procés d’envelliment. Per això, pot ser molt beneficiós prendre coenzim Q10.

A més, podem trobar complements com l’ActiveComplex Q10 Gold, que, a més de Q10, incorporen vitamina C, que contribueix a protegir les cèl·lules de l’estrès oxidatiu i a formar col·lagen. Es tracta d’un complement d’alta qualitat i biodisponibilitat, ja que té un Q10 idèntic al natural, i ha estat documentat en més de noranta estudis científics gràcies a la seva eficàcia.

El que eliminem és tan important com el que prenem

La pell és l’òrgan més gran del cos humà i reflecteix, gairebé sempre, l’estat intern de la persona; per aquest motiu, nodrir-la bé des de dins és tan important per millorar-ne l’aspecte. Però n’hi ha més: mantenir-la lluny de tòxics és tan important com assegurar una bona nutrició.

Què cal evitar?

 • L’alcohol i el cafè
 • Els productes processats que contenen sucres afegits, greixos de mala qualitat, additius…
 • Els lactis de mala qualitat
 • La proteïna animal de producció intensiva i les carns processades
 • Aliments carregats de tòxics: és preferible prioritzar aliments ecològics
 • Cosmètica convencional
 • Productes d’higiene amb parabens, silicones, parafines i altres substàncies no desitjades
 • Colònies i perfums químics

Quan els òrgans emuntoris principals (el fetge, els ronyons, els pulmons i els intestins) tenen massa feina, la pell és l’encarregada de donar un cop de mà a l’hora d’eliminar el que cal. Per això, com menys tòxics ingerim al llarg del dia, menys farem treballar aquests òrgans i la pell no acabarà perjudicada.

Per tant, reduir l’entrada d’aquests tòxics, optar per una bona nutrició i prendre complements com el coenzim Q10 és el millor tractament antienvelliment i de bellesa que podem regalar-nos per mantenir la pell plena de vitalitat.

Cuidar la pell per endarrerir l’envelliment

Tenir cura de la pell des de dins és un dels factors clau per evitar l’oxidació i endarrerir l’envelliment. Una bona alimentació, un estil de vida conscient i uns hàbits saludables ens ajudaran a mantenir l’organisme jove durant més temps.

Si us interessa l’slow aging i voleu saber-ne més, al programa “Antiaging cel·lular”, el nutricionista Marc Vergés explica com viure més i millor sense haver de recórrer a tècniques invasives i sense gastar-nos-hi un dineral.

VULL SABER-NE MÉS

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

 • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
 • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
 • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat