Matinal Probiòtica acte pileje

  1. Que tota malaltia comença a l’intestí, com deia Hipòcrates. I és que a l’intestí hi tenim cinc-cents milions de terminacions nervioses, el 95% de la serotonina, més del 70% de les cèl·lules immunitàries i, en general, el cos està “fet” de bacteris i no només de cèl·lules. De fet, l’organisme té deu vegades més bacteris que cèl·lules.
  2. Que la dieta ha de ser molt més variada. Si tenim cent bilions de bacteris, com els alimentarem si mengem sempre els mateixos plats i ingredients? El dèficit de diverses famílies bacterianes afavoreix que s’implantin patògens; això provoca disfuncions i patologies, de vegades cròniques.
  3. Que no només hem de prendre probiòtics quan prenem antibiòtics. Els probiòtics són una solució de salut que reforcen la microbiota i augmenten les defenses. Hi ha molts factors que, diàriament, poden desequilibrar la microbiota –alimentació desequilibrada, estrès, medicaments…– i causar trastorns funcionals com el síndrome de l’intestí irritable i patologies cròniques com obesitat, diabetis, asma, malaltia de Crohn o artritis, entre d’altres.
  4. Que l’alteració del trànsit intestinal (restrenyiment, diarrea, alternança) ens parla de disbiosi intestinal, la qual pot desencadenar el síndrome d’intestí irritable (dolor abdominal fort i recurrent) o altres patologies com una colitis ulcerosa o una gastritis.
  5. Que la falta de magnesi pot generar ansietat, irritabilitat, cansament, por, mal de cap, depressió, pèrdua de memòria, distensió abdominal, trastorns del son, vertígens o taquicàrdia, entre d’altres, ja que participa en moltes rutes metabòliques de l’organisme.
  6. Que el magnesi és gairebé tot dins de les cèl·lules, i que l’estrès fa que en surti i que el perdem a través de l’orina.
  7. Si augmentem el magnesi (prenent complements) millorarem la gestió de l’estrès, l’ansietat, el cansament i l’insomni i la microbiota ens ho agrairà. Pensem que l’estrès afecta l’intestí i que els desequilibris intestinals afecten el sistema nerviós. La microbiota sintetitza neurotransmissors igual que els neurotransmissors del primer cervell i compleixen funcions tan importants com aquest.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat