3/10 Crema de coliflor i bolets amb tàrtar d’algues

Cuina: Montse Vallory. Fotografia: Pau Esculies

Cuina: Montse Vallory. Fotografia: Pau Esculies

Ingredients

  • 2-3 cebes mitjanes, en mitges llunes
  • ½ coliflor, en flors
  • Un toc de nou moscada, ratllada molt fina
  • 2 cullerades (30 ml) de crema d’ametlles blanques
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal marina fina

Presentació:

  • Saltat de bolets silvestres
  • 2 cullerades de tàrtar d’algues al natural de Porto-Muiños
  • Cibulet fresc picat

Preparació

  1. Salteu les cebes amb una mica d’oli d’oliva i un polsim de sal marina fins que es comencin a estovar. Afegiu-hi mig vas d’aigua i coeu-ho tapat durant 15 minuts.
  2. Incorporeu-hi la coliflor, la nou moscada, dos pessics de sal i aigua, just que cobreixi les verdures. Tapeu-ho i coeu-ho a foc mitjà durant 15 minuts.
  3. Bateu-ho i afegiu-hi aigua o llet de civada, segons la consistència que vulgueu aconseguir.
  4. Salteu els bolets amb oli d’oliva i una mica de sal.
  5. Serviu la crema de coliflor en un plat fondo i, damunt la crema, escampeu-hi els bolets alternats amb el tàrtar. Acabeu el plat amb una mica de cibulet picat escampat per sobre.