3/10 Crema de coliflor i bolets amb tàrtar d’algues
Ingredients
- 2-3 cebes mitjanes, en mitges llunes
- ½ coliflor, en flors
- Un toc de nou moscada, ratllada molt fina
- 2 cullerades (30 ml) de crema d’ametlles blanques
- Oli d’oliva verge extra
- Sal marina fina
Presentació:
- Saltat de bolets silvestres
- 2 cullerades de tàrtar d’algues al natural de Porto-Muiños
- Cibulet fresc picat
Preparació
- Salteu les cebes amb una mica d’oli d’oliva i un polsim de sal marina fins que es comencin a estovar. Afegiu-hi mig vas d’aigua i coeu-ho tapat durant 15 minuts.
- Incorporeu-hi la coliflor, la nou moscada, dos pessics de sal i aigua, just que cobreixi les verdures. Tapeu-ho i coeu-ho a foc mitjà durant 15 minuts.
- Bateu-ho i afegiu-hi aigua o llet de civada, segons la consistència que vulgueu aconseguir.
- Salteu els bolets amb oli d’oliva i una mica de sal.
- Serviu la crema de coliflor en un plat fondo i, damunt la crema, escampeu-hi els bolets alternats amb el tàrtar. Acabeu el plat amb una mica de cibulet picat escampat per sobre.