6/10 Teresa Carles

Foto: teresacarles.com

Xef especialitzada en cuina vegetariana i saludable.

Carles es va llançar als fogons amb un objectiu clar: fer servir els millors productes de la terra per crear receptes tan saboroses com la de les seves àvies i mare, però encara més sanes i naturals.
Gràcies a la influència rebuda en cuina catalana i familiar i al seu interès per l’alimentació natural i saludable, que la vn portar a viatjar per Europa i els Estats Units per analitzar les variants del menjar vegetarià, Carles va iniciar una trajectòria professional de gran èxit.

L’any 1979, amb el seu marit, va inaugurar el Paradís de Lleida, un petit restaurant vegetarià que, amb els anys, va convertir-se en un dels restaurants vegetarians referents del país.
L’any 2006, va inaugurar el restaurant Baobab de Saragossa, i el 2010, juntament amb els seus fills, van crear el Feel Good Food, un concepte amb un gran obrador darrere que tenia l’objectiu de desenvolupar i donar a conèixer la seva cuina.
L’any 2011 van inaugurar el restaurant Teresa Carles a Barcelona, el primer restaurant amb el nom de la xef i un dels restaurants vegetarians referents a la ciutat.
Actualment, Carles i la seva família també tenen un restaurant Teresa Carles a Lleida i un dels restaurants flexitarians de moda del moment, el Flax&Kale.

Teresa Carles també és autora del llibre La cuina del cel: receptes vegetarianes, un recopilatori amb 115 receptes de plats vegetarians, tant clàssics com creacions de la mateixa autora.