8/10 Ann Cooper

Foto: chefannfoundation.org

Xef, activista i educadora, defensora i promotora de la salut dels nens.

Graduada al Culinary Institute of America, Cooper té més de quaranta anys d’experiència com a xef, disset dels quals els ha destinat a programes de menjadors escolars.
L’any 2009 va fundar Chef Ann Foundation (CAF), una organització sense ànim de lucre que volia trobar solucions per millorar el menjar de les escoles. La fundació ofereix eines, formació i recursos per ajudar les escoles a fer una transició cap a una alimentació més integral i saludable.

Per augmentar la consciència sobre el valor de l’alimentació saludable, Cooper ha ocupat diversos càrrecs d’assessorament en entitats com la USDA (Departament d’Agricultura dels Estats Units) o el Google Innovation Lab for Food Experience, entre d’altres, i l’any 2016, l’Academy of Culinary Nutrition la va nomenar una de les Top 50 Food Activist.

Cooper també és autora dels llibres Bitter Harvest i Lunch Lessons: Chainging the way we feed our children, en què defensa i promou una alimentació més sana i sostenible.