Segons la medicina tradicional xinesa, la primavera (element fusta) es relaciona sobretot amb el fetge, i considera aquesta estació la idònia per tonificar aquest òrgan i la vesícula biliar. Per això, apostar per una alimentació que inclogui aliments i preparacions més depuratives ens ajudarà a potenciar tot aquest procés natural de detox que fa el cos en aquesta època de l’any.
1/10 Wraps crudivegans detox per substituir l’entrepà
Ingredients
Per als wraps:
- 5 fulles grans de bledes
- 1 carbassó
- 1 cogombre
- 2 o 3 pastanagues grans
- 10 raves
- Germinats d’alfals
Per a la salsa:
- 2 alvocats grans
- Suc de ½ llimona
- Sal marina sense refinar
Preparació
- Renteu bé tots els ingredients amb aigua filtrada o de qualitat.
- Espiralitzeu per separat el carbassó sense pelar, el cogombre pelat –o no– i les pastanagues, tal com es mostra en aquest vídeo o en aquesta altra recepta. Si no teniu espiralitzador ho podeu fer amb un pelador de verdures, amb un robot de cuina o simplement tallant les verdures com més us agradi. Reserveu-ho tot.
- Talleu els raves a trossos fins i petits. Reserveu-los.
- Amb una batedora o processador tritureu els alvocats amb el suc de llimona i la sal marina sense refinar.
- Unteu cada fulla de bleda amb una mica de salsa i repartiu la resta d’ingredients una mica a cada fulla sense omplir-les del tot per tal que es puguin enrotllar bé.
- Un cop enrotllats, tanqueu-les amb escuradents.