Quaderns

Inici / Quaderns 20 de març 2017

10 receptes detox de primavera

La primavera és moment de canvi. Després del fred i el recolliment de l’hivern, amb l’entrada d’aquesta càlida estació el cos s’activa i té una tendència natural cap a la depuració i eliminació dels excessos acumulats.


Segons la medicina tradicional xinesa, la primavera (element fusta) es relaciona sobretot amb el fetge, i considera aquesta estació la idònia per tonificar aquest òrgan i la vesícula biliar. Per això, apostar per una alimentació que inclogui aliments i preparacions més depuratives ens ajudarà a potenciar tot aquest procés natural de detox que fa el cos en aquesta època de l’any.

1/10 Wraps crudivegans detox per substituir l’entrepà

Cuina i fotografia: Núria Roura

Cuina i fotografia: Núria Roura

Ingredients

Per als wraps:

  • 5 fulles grans de bledes
  • 1 carbassó
  • 1 cogombre
  • 2 o 3 pastanagues grans
  • 10 raves
  • Germinats d’alfals

Per a la salsa:

  • 2 alvocats grans
  • Suc de ½ llimona
  • Sal marina sense refinar

Preparació

  1. Renteu bé tots els ingredients amb aigua filtrada o de qualitat.
  2. Espiralitzeu per separat el carbassó sense pelar, el cogombre pelat –o no– i les pastanagues, tal com es mostra en aquest vídeo o en aquesta altra recepta. Si no teniu espiralitzador ho podeu fer amb un pelador de verdures, amb un robot de cuina o simplement tallant les verdures com més us agradi. Reserveu-ho tot.
  3. Talleu els raves a trossos fins i petits. Reserveu-los.
  4. Amb una batedora o processador tritureu els alvocats amb el suc de llimona i la sal marina sense refinar.
  5. Unteu cada fulla de bleda amb una mica de salsa i repartiu la resta d’ingredients una mica a cada fulla sense omplir-les del tot per tal que es puguin enrotllar bé.
  6. Un cop enrotllats, tanqueu-les amb escuradents.

PUBLICITAT

amunt

Tens el colesterol suposadament elevat? Doncs no et perdis la xerrada de divendres, 24 de març d'en Marc Vergés.