2/10 Te Kombucha
Estris
- 1 pot de vidre
- 1 drap de cuina net
- 1 goma elàstica (per fixar el drap)
Ingredients
- 1 SCOBY
- 1 litre d’aigua filtrada
- 2 bossetes de te (negre és el més habitual, verd, vermell)
- ¼ tassa o 60 g de sucre blanc
- Cultiu iniciador (½ tassa o 120ml de kombucha d’un lot anterior o, si no se’n disposa, vinagre de poma)
Preparació
- Poseu l’aigua a bullir en una olla. Quan arrenqui el bull, apagueu el foc, poseu-hi les bossetes de te, i deixeu-les reposar durant uns 10-20 minuts.
- Afegiu el sucre i remeneu bé fins que es dissolgui.
- Deixeu refredar el te endolcit, tot cobrint-lo amb un drap net per protegir la beguda.
- Un cop a temperatura ambient, passeu el te endolcit dins el pot de vidre per preparar el te kombucha, i afegiu-hi la SCOBY i el cultiu iniciador.
- Tapeu el pot de vidre amb un drap net i assegureu-lo amb una goma elàstica.
- Poseu el pot de vidre en un lloc càlid a temperatura constant entre 21-26 ºC, fora de la llum solar i amb ventilació, i deixeu-ho reposar uns 10 dies. Si voleu un te més dolç, és possible que en tingueu prou amb 7 dies; si voleu una beguda baixa en sucres, heu d’allargar el procés de fermentació de 14 dies a 3 o 4 setmanes. Ara bé, com més ho fermenteu, més fort i avinagrat és el gust.
- Conserveu el te kombucha a la nevera per alentir al màxim la fermentació i evitar que es formi més àcid carbònic (que el tornaria encara menys dolç). Cal tenir en compte que, amb el pas dels dies, inevitablement anirà agafant un gust més avinagrat.