2/14 Canelons d’albergínia farcits de carbassa, xiitake i nous
Ingredients
Per a 4 persones
- 3-4 albergínies mitjanes
- 1 carbassa violí mitjana (uns 800 g)
- 300 g de bolets xiitake
- 200 g de nous
- ametlla mòlta
- oli d’oliva verge
- pebre negre
- sal marina
Per a la beixamel:
- 1 coliflor mitjana
- 1 ceba mitjana
- oli d’oliva verge
- sal marina
- nou moscada
- 3-4 c.s. de llevat nutricional (opcional)
Preparació
Preescalfeu el forn a 180 ºC.
Per a la beixamel:
- En una olla, salteu la ceba tallada a mitges llunes durant uns 7 minuts.
- Renteu la coliflor, talleu-la a flors i col·loqueu-la dins l’olla.
- Afegiu aigua fins a cobrir la meitat de les verdures i una culleradeta petita de sal marina. Tapeu i feu bullir durant 10 minuts.
- Finalment, tritureu el contingut de l’olla juntament amb una cullerada d’oli d’oliva verge, nou moscada al gust i el llevat nutricional (opcional), fins a aconseguir una crema fina i homogènia.
- Reserveu.
Per als canelons:
- Renteu les albergínies i talleu-les a làmines verticals ben finetes. Escalfeu una planxa amb una mica d’oli d’oliva verge i feu les albergínies per tots dos costats. Reserveu.
- Peleu i talleu la carbassa a daus, i renteu i talleu els bolets xiitake a tires.
- Escalfeu una paella amb un raig d’oli d’oliva verge i salteu la carbassa i els bolets amb un pessic de sal marina durant 10-15 minuts, fins que estiguin tendres.
- En un processador d’aliments, tritureu les nous fins que quedin reduïdes a trossets ben petits. Afegiu la carbassa i els xiitake i tritureu a poca potència fins a integrar tots els aliments.
- Col·loqueu 2 o 3 talls d’albergínia, en funció de la mida que vulgueu els canelons, sobre una estora de bambú (tipus sushi) superposades les unes amb les altres de manera que formin una base.
- Afegiu dues cullerades de farciment a l’extrem més proper a vosaltres i enrotlleu. Col·loqueu el caneló en una safata de forn.
- Repetiu el procediment fins a enrotllar tots els canelons.
- Un cop teniu tots els canelons dins la bandeja de forn, aboqueu la beixamel fins a cobrir-los, i afegiu ametlla mòlta per sobre.
- Poseu la safata al forn per escalfar els canelons i daurar una mica l’ametlla mòlta perquè tingui un efecte de gratinat.
- Serviu.
descobrir si
toleres
bé el gluten
Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :
- Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
- Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
- Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.