3/14 Pastís de peix
Ingredients
Per a 4 persones
- 500 g de patates
- 250 g de filet de lluç de palangre
- 1-2 cullerades de crema d’ametlla blanca
- 1-2 cullerades de salsa de tomàquet casolana concentrada
- 3 ous grans del número 0
- Sal marina, nou moscada i pebre negre mòlt
Per a l’acompanyament:
- Varietat de fulla d’escarola, enciam, ruca, créixens; flors comestibles
- 1 grapat de tomàquets cirerol
- Tàperes en oli d’oliva verge extra
- Tàrtar d’algues al natural
- Julivert fresc picat
- Oli d’oliva verge extra
- 1 llimona
Preparació
- Peleu les patates, talleu-les a daus grossos, renteu-les i bulliu-les amb aigua salada fins que s’hagin estovat.
- Salpebreu el peix, unteu-lo amb oli i cuineu-lo al vapor uns 4 minuts, que quedi poc cuit. Sobre una plàtera, esmicoleu-lo comprovant que no hi quedi cap espina. Escalfeu el forn a 160 graus.
- Escorreu les patates i xafeu-les amb un aixafapatates o passeu-les pel passapuré.
- Bateu els ous a punt de truita i incorporeu-hi, mentre ho remeneu, la salsa de tomàquet, la crema d’ametlles, el peix esmicolat i el puré de patates. Salpebreu-ho i ratlleu-hi nou moscada.
- Unteu un motlle amb oli, aboqueu-hi la barreja i cuineu-ho al bany maria (el motlle dins una cassola més gran amb aigua bullent al fons) dins el forn a 150 graus, entre 40-50 minuts. Aneu punxant per saber si ja és prou cuit: quan el punxó surti net, ja el podeu treure del forn.
- Deixeu-lo refredar en el seu bany i no el desemmotlleu fins a última hora, per evitar que es ressequi.
- Presenteu el pastís amb una amanida i acompanyat d’una maionesa de cúrcuma i llimona o una salsa saborosa tipus tàrtara de sèsam amb tàperes i llimona.
descobrir si
toleres
bé el gluten
Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :
- Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
- Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
- Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.