3/14 Pastís de peix

Foto: Pau Esculies. Cuina: Montse Vallory

Foto: Pau Esculies. Cuina: Montse Vallory

Ingredients

Per a 4 persones

  • 500 g de patates
  • 250 g de filet de lluç de palangre
  • 1-2 cullerades de crema d’ametlla blanca
  • 1-2 cullerades de salsa de tomàquet casolana concentrada
  • 3 ous grans del número 0
  • Sal marina, nou moscada i pebre negre mòlt

Per a l’acompanyament:

  • Varietat de fulla d’escarola, enciam, ruca, créixens; flors comestibles
  • 1 grapat de tomàquets cirerol
  • Tàperes en oli d’oliva verge extra
  • Tàrtar d’algues al natural
  • Julivert fresc picat
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 llimona

Preparació

  1. Peleu les patates, talleu-les a daus grossos, renteu-les i bulliu-les amb aigua salada fins que s’hagin estovat.
  2. Salpebreu el peix, unteu-lo amb oli i cuineu-lo al vapor uns 4 minuts, que quedi poc cuit. Sobre una plàtera, esmicoleu-lo comprovant que no hi quedi cap espina. Escalfeu el forn a 160 graus.
  3. Escorreu les patates i xafeu-les amb un aixafapatates o passeu-les pel passapuré.
  4. Bateu els ous a punt de truita i incorporeu-hi, mentre ho remeneu, la salsa de tomàquet, la crema d’ametlles, el peix esmicolat i el puré de patates. Salpebreu-ho i ratlleu-hi nou moscada.
  5. Unteu un motlle amb oli, aboqueu-hi la barreja i cuineu-ho al bany maria (el motlle dins una cassola més gran amb aigua bullent al fons) dins el forn a 150 graus, entre 40-50 minuts. Aneu punxant per saber si ja és prou cuit: quan el punxó surti net, ja el podeu treure del forn.
  6. Deixeu-lo refredar en el seu bany i no el desemmotlleu fins a última hora, per evitar que es ressequi.
  7. Presenteu el pastís amb una amanida i acompanyat d’una maionesa de cúrcuma i llimona o una salsa saborosa tipus tàrtara de sèsam amb tàperes i llimona.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat