5/14 Raviolis de remolatxa farcits de “nata” de tòfona blanca, xips de sàlvia fresca i escates de sal negra mediterrània

Foto i cuina: Elka Mocker

Foto i cuina: Elka Mocker

Ingredients

Per al marinat remolatxa:

  • 1 remolatxa gran
  • 1 C d’oli d’oliva
  • 1 c de vinagre de poma ecològic sense filtrar
  • Sal al gust

Per a la nata trufada:

  • 1 T de macadàmies remullades unes 2h
  • ¼ o ½ T d’aigua
  • 2.c de llevat nutricional
  • ½ c de sal
  • 2 c d’oli de tòfona blanca (s’aconsegueix en botigues gourmet o italianes)

Per a les xips de sàlvia:

  • Unes 20 fulles de sàlvia fresca
  • 1 C d’oli d’oliva
  • Sal

Preparació

  1. Pela la remolatxa i renta-la sota l’aixeta. Amb l’ajuda d’una mandolina, fes-ne filets molt fins, de manera que les làmines tinguin una mica de flexibilitat. Posa-les en un bol, afegeix l’oli, el vinagre, la llimona i la sal i barreja-les bé amb les mans perquè totes quedin amarades del marinat. Deixa-ho marinant un mínim de mitja hora.
  1. Per fer el farcit de macadàmia, tritura tots els ingredients al vas de la batedora fins a obtenir una crema densa. Vigila que no quedi massa líquida. Per evitar-ho comença posant ¼ T d’aigua i afegeix-ne més només si ho creus necessari. Tritura-ho fins que no quedin grumolls. Tasta-ho i ajusta d’oli de tòfona i sal al teu gust.
  1. Escorre la remolatxa (haurà retingut bastant de líquid). Utilitza una remolatxa de base, posa-hi una mica de nata trufada i una altra remolatxa a sobre, de manera que sembli un ravioli. Continua fins acabar els ingredients.
  1. Per fer les xips de sàlvia tens dues opcions, deshidratadora o forn. En tots dos casos renta i seca les fulles i barreja-les en un bol amb l’oli i la sal, assegurant-te que totes les fulles queden ben impregnades d’oli.
  1. Si vas a fer-les en deshidratadora, porta-les a deshidratar en una safata perforada unes 8 hores o fins que quedin cruixents.
  1. Si les fas al forn, preescalfa’l a 200 °C i posa-les sobre una safata protegida amb paper d’enfornar. Forneja-les uns 10 minuts a 180 °C al centre, amb molt de compte que no se’t cremin o es faran malbé.

Si et sobra nata trufada pots guardar-la a la nevera perfectament durant una setmana.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat