6/14 Mantecaditos de xufa i llet de coco
Ingredients
Per 14 unitats
- 1/2 T de farina de xufa
- 1/2 T de llet de coco en pols
- 1/4 T de farina de coco en pols
- 1/4 T d’oli de coco, en estat líquid
- 1/2 c de vainilla en pols
- 1 pessic de sal de l’Himàlaia
- 1/8 T de xarop de coco, o xarop preferit
- 1 C extra de llet de coco, per decorar
Preparació
- Poseu tots els ingredients secs en un bol i barregeu molt bé amb una espàtula o batedor de vareta, procurant que no quedin grumolls.
- Feu un forat al centre de la barreja seca i afegiu-hi l’oli de coco i el xarop.
- Barregeu molt bé amb l’ajuda d’una espàtula fins a aconseguir una massa homogènia i modelable.
- Dividiu la massa en 14 porcions iguals i feu forma de boletes.
- Feu servir un ar petit per tallar galetes per modelar les diferents porcions de massa amb la forma desitjada; en el meu cas amb forma de flor.
- Pressioneu la massa dins l’ar sobre la superfície de treball i compacteu la massa suaument pressionant amb la punta dels dits.
- Aixequeu l’ar pressionant suaument la massa amb el tou dels dits cap a l’espai de treball i traieu del motllo.
- Escampeu llet de coco en pols al gust i reserveu.
- Repetiu l’operació amb la resta de la massa.
- Deixeu reposar els mantecados a temperatura ambient perquè se solidifiquin i s’uneixin els sabors; guardeu en recipients de vidre amb tapa fins que sigui l’hora de menjar-se’ls.
No els guardeu al costat d’una font de calor, ja que es fondria l’oli de coco i es tornarien massa tous. Serien igual de deliciosos, però no semblarien mantecados.
També es poden guardar a la nevera, sempre en recipient de vidre amb tapa perquè no agafin el gust d’altres ingredients que hi hagi a la nevera.
descobrir si
toleres
bé el gluten
Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :
- Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
- Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
- Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.