6/14 Mantecaditos de xufa i llet de coco

Foto i recepta: Consol Rodríguez

Ingredients

Per 14 unitats

  • 1/2 T de farina de xufa
  • 1/2 T de llet de coco en pols
  • 1/4 T de farina de coco en pols
  • 1/4 T d’oli de coco, en estat líquid
  • 1/2 c de vainilla en pols
  • 1 pessic de sal de l’Himàlaia
  • 1/8 T de xarop de coco, o xarop preferit
  • 1 C extra de llet de coco, per decorar

Preparació

  1. Poseu tots els ingredients secs en un bol i barregeu molt bé amb una espàtula o batedor de vareta, procurant que no quedin grumolls.
  2. Feu un forat al centre de la barreja seca i afegiu-hi l’oli de coco i el xarop.
  3. Barregeu molt bé amb l’ajuda d’una espàtula fins a aconseguir una massa homogènia i modelable.
  4. Dividiu la massa en 14 porcions iguals i feu forma de boletes.
  5. Feu servir un ar petit per tallar galetes per modelar les diferents porcions de massa amb la forma desitjada; en el meu cas amb forma de flor.
  6. Pressioneu la massa dins l’ar sobre la superfície de treball i compacteu la massa suaument pressionant amb la punta dels dits.
  7. Aixequeu l’ar pressionant suaument la massa amb el tou dels dits cap a l’espai de treball i traieu del motllo.
  8. Escampeu llet de coco en pols al gust i reserveu.
  9. Repetiu l’operació amb la resta de la massa.
  10. Deixeu reposar els mantecados a temperatura ambient perquè se solidifiquin i s’uneixin els sabors; guardeu en recipients de vidre amb tapa fins que sigui l’hora de menjar-se’ls.

No els guardeu al costat d’una font de calor, ja que es fondria l’oli de coco i es tornarien massa tous. Serien igual de deliciosos, però no semblarien mantecados.

També es poden guardar a la nevera, sempre en recipient de vidre amb tapa perquè no agafin el gust d’altres ingredients que hi hagi a la nevera.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat