7/14 Carbassa i salsa de tahina picant

Recepta de carbassa al forn amb salsa de tahina picant

Foto i recepta: Cristina Arroyo

Ingredients

  • carbassa (jo he utilitzat mitja Potimarron i mitja cacauet)
  • oli de coco
  • tahina
  • aigua mineral
  • 2 grans d’alls picats
  • el suc d’una llimona
  • 1 mica de pebre de Caiena
  • 1 mica de pebre vermell (i una mica més per decorar)
  • 2 c.s. de nous (aprox.)
  • 3 c.s. de pinyons (aprox.) torrats
  • 1 manat de fulles de coriandre picades

Preparació

  1. Preescalfeu el forn a 190 ºC. Talleu les carabasses a rodanxes d’1 cm retirant totes les llavors. Distribuïu en una safata de forn i ruixeu amb l’oli de coco. Rostiu uns 30 minuts o fins que estigui tendra.
  2. Per preparar l’amaniment: barregeu la tahina amb el suc de llimona i afegiu-hi unes 6 cullerades d’aigua per alleugerir la barreja. Escalfeu una mica d’oli de coco en una paella i daureu els alls, el pebre i el pebre vermell. Afegiu la barreja de tahina durant un parell de minuts fins que la mescla espesseixi. Serviu en una safata la carabassa torrada, afegiu-hi una mica de salsa per sobre i escampeu-hi les nous picades, els pinyons, les fulles de coriandre picades i una mica de pebre vermell.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat