8/14 Rotllets d’esqueixada de bacallà amb salsa d’alfàbrega

Foto: Pau Esculies. Cuina: Montse Vallory

Foto: Pau Esculies. Cuina: Montse Vallory

Ingredients

Per a 4 persones

  • Paper d’arròs

Per al farciment

  • 200 g de bacallà salvatge esqueixat i dessalat
  • Un grapat de ruca
  • 1 enciam tendre, tallat ben finet
  • 1 ceba vermella petita, a mitja lluna i escaldada
  • 4 tomàquets ben vermells, pelats, sense llavors i tallats a tires
  • 8 tomacons assecats al sol, a tires fines
  • 8 tàperes conservades en oli d’oliva verge extra
  • Olives negres sense pinyol i tallades per la meitat
  • Cibulet escaldat per lligar els rotllets

Per a la salsa d’alfàbrega i ruca

  • 1 vas (250 ml) de fulla de julivert
  • ½ vas de fulla d’alfàbrega
  • ½ vas de fulla de ruca
  • 1 cullerada (15 ml) de pasta d’umeboshi
  • 1 polsim de pebre negre acabat de moldre
  • 1 grapat d’ametlles
  • 6 cullerades d’oli verge extra de primera premsada d’arbequina
  • Aigua

Preparació

  1. Escaldeu el cibulet 3 segons en aigua bullent i reserveu-lo.
  2. Per fer la salsa, tritureu tots els ingredients, però poca estona; que quedi una salsa poc homogènia. Poseu-hi l’aigua gradualment per trobar el punt que us agradi.
  3. Barregeu tots els ingredients per al farciment.
  4. Remulleu el paper d’arròs un parell de minuts amb aigua bona tèbia i esteneu-lo sobre un drap humit.
  5. Poseu un parell de cullerades plenes de farciment sobre el paper d’arròs i embolcalleu-lo doblegant els costats cap a l’interior perquè tanquin els laterals. Feu-ho rodar per acabar de tancar el rotllet i lligueu-los amb el cibulet com es veu a la foto.
  6. Presenteu els rotllets acompanyats de la salsa.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat