8/14 Rotllets d’esqueixada de bacallà amb salsa d’alfàbrega
Ingredients
Per a 4 persones
- Paper d’arròs
Per al farciment
- 200 g de bacallà salvatge esqueixat i dessalat
- Un grapat de ruca
- 1 enciam tendre, tallat ben finet
- 1 ceba vermella petita, a mitja lluna i escaldada
- 4 tomàquets ben vermells, pelats, sense llavors i tallats a tires
- 8 tomacons assecats al sol, a tires fines
- 8 tàperes conservades en oli d’oliva verge extra
- Olives negres sense pinyol i tallades per la meitat
- Cibulet escaldat per lligar els rotllets
Per a la salsa d’alfàbrega i ruca
- 1 vas (250 ml) de fulla de julivert
- ½ vas de fulla d’alfàbrega
- ½ vas de fulla de ruca
- 1 cullerada (15 ml) de pasta d’umeboshi
- 1 polsim de pebre negre acabat de moldre
- 1 grapat d’ametlles
- 6 cullerades d’oli verge extra de primera premsada d’arbequina
- Aigua
Preparació
- Escaldeu el cibulet 3 segons en aigua bullent i reserveu-lo.
- Per fer la salsa, tritureu tots els ingredients, però poca estona; que quedi una salsa poc homogènia. Poseu-hi l’aigua gradualment per trobar el punt que us agradi.
- Barregeu tots els ingredients per al farciment.
- Remulleu el paper d’arròs un parell de minuts amb aigua bona tèbia i esteneu-lo sobre un drap humit.
- Poseu un parell de cullerades plenes de farciment sobre el paper d’arròs i embolcalleu-lo doblegant els costats cap a l’interior perquè tanquin els laterals. Feu-ho rodar per acabar de tancar el rotllet i lligueu-los amb el cibulet com es veu a la foto.
- Presenteu els rotllets acompanyats de la salsa.
descobrir si
toleres
bé el gluten
Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :
- Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
- Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
- Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.