6/15 Galetes de xocolata

Galetes de xocolata

Recepta: Adriana Ortemberg. Fotografia: Becky Lawton

Ingredients

  • 250 g de mongetes azuki cuites
  • 3 c.s. d’oli de coco
  • 2 c.s. de mantega d’ametlla Amandin
  • 120 g de sucre de coco
  • 3 a 5 cullerades de cacau en pols sense sucre (reguleu la quantitat segons cada paladar)
  • 1 c.s. de pell de taronja ratllada (opcional)
  • 1 c.c. de bicarbonat
  • 1 pessic de sal marina
  • Trossets de xocolata o gotes de xocolata, nabius vermells secs, nous…

Elaboració

  1. Escorreu bé les mongetes azuki (ja siguin comprades bio o cuites a casa).
  2. Poseu les azukis al got de la batedora amb l’oli, la mantega d’ametlla, la llet vegetal, el sucre de coco, el cacau, el bicarbonat i la sal. Tritureu fins a tenir una massa homogènia. Si queda massa espessa, afegiu-hi un parell de cullerades de llet vegetal.
  3. Escalfeu el forn a 180 ºC i poseu un full de paper de forn en una safata.
  4. Afegiu a la massa la pell de taronja, els trossets de xocolata o les gotes, les nous i/o els nabius.
  5. Poseu cullerades de massa distribuïdes sobre la placa de forn i aixafeu-les lleugerament amb el revés d’una cullera humitejada.
  6. Enforneu les galetes entre 25 i 30 minuts. Retireu del forn i deixeu refredar completament.