6/15 Galetes de xocolata
Ingredients
- 250 g de mongetes azuki cuites
- 3 c.s. d’oli de coco
- 2 c.s. de mantega d’ametlla Amandin
- 120 g de sucre de coco
- 3 a 5 cullerades de cacau en pols sense sucre (reguleu la quantitat segons cada paladar)
- 1 c.s. de pell de taronja ratllada (opcional)
- 1 c.c. de bicarbonat
- 1 pessic de sal marina
- Trossets de xocolata o gotes de xocolata, nabius vermells secs, nous…
Elaboració
- Escorreu bé les mongetes azuki (ja siguin comprades bio o cuites a casa).
- Poseu les azukis al got de la batedora amb l’oli, la mantega d’ametlla, la llet vegetal, el sucre de coco, el cacau, el bicarbonat i la sal. Tritureu fins a tenir una massa homogènia. Si queda massa espessa, afegiu-hi un parell de cullerades de llet vegetal.
- Escalfeu el forn a 180 ºC i poseu un full de paper de forn en una safata.
- Afegiu a la massa la pell de taronja, els trossets de xocolata o les gotes, les nous i/o els nabius.
- Poseu cullerades de massa distribuïdes sobre la placa de forn i aixafeu-les lleugerament amb el revés d’una cullera humitejada.
- Enforneu les galetes entre 25 i 30 minuts. Retireu del forn i deixeu refredar completament.