7/15 Hamburgueses de xampinyó i mongeta mungo
Ingredients
(Per a 4 racions)
- 75 g llavors de gira-sol
- ½ ceba, pelada i trossejada
- 1 grapat de fulles de kale, sense tiges*
- 150 g xampinyons
- 200 g mongetes mungo, cuites (o 100 g de mongetes mungo crues)
- 2 c.s. de tàperes
- 1 mica de pebre vermell
- 1 c.s. de concentrat de tomàquet
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre acabat de moldre
Per a la salsa verda
- 1 grapat d’herbes fresques (julivert, coriandre, menta…)
- 120 ml oli d’oliva verge extra
- Suc d’1 llima
- 1 c.s. de tàperes
- 1 gra d’all
- Sal
- Pebre negre acabat de moldre
Per servir
- Espaguetis de carbassa i pastanaga
- Col llombarda, tallada en juliana
- Xucrut
- Ruca
- Tomàquets cirerol
Elaboració
- Per cuinar les mongetes mungo, poseu-les en remull 2-3 hores abans de coure, ja que s’estoven més ràpidament. Renteu, escorreu bé i poseu en una olla amb aigua freda. Poseu l’olla a foc fort i deixeu bullir un parell de minuts, abaixeu el foc i deixeu coure uns 20 minuts. Escorreu bé i deixeu refredar lleugerament.
- Salteu la ceba en una paella a foc mitjà-baix amb una mica d’oli d’oliva, fins que estigui translúcida, uns 5 minuts. Afegiu-hi el xampinyó laminat i cuineu durant 5-10 minuts. Afegiu-hi la kale i coeu fins que estigui tendra.
- Poseu les llavors de gira-sol en un processador d’aliments i tritureu fins que tinguin textura de pa ratllat. Afegiu-hi la barreja de xampinyons amb la resta dels ingredients, salpebreu i processeu fins que estiguin barrejats, però no massa triturats.
- Feu servir les mans per dividir la massa en 8 porcions o en 4, segons la mida que vulgueu.
- Poseu-les en una safata de forn folrada amb paper de forn i coeu al forn a 180 °C durant 15 minuts; gireu i coeu 5-10 minuts més.
- Mentre les hamburgueses s’estan fent al forn, prepareu la salsa. Poseu tots els ingredients en un processador d’aliments o batedora i tritureu fins que es barregi tot bé; tasteu la salsa i corregiu el gust o la consistència si ho trobeu necessari.
- Serviu en un plat amb els espaguetis de carbassó i pastanaga, la col llombarda tallada en juliana, xucrut, ruca i cirerols tallats per la meitat. Ruixeu amb la salsa verda.