15/15 Crema de tardor amb nata d’ametlles
Ingredients (per a 2 persones)
Per a la crema
- 1 remolatxa gran
- 1 pastanaga gran, morada o taronja
- 1 caqui ben madur
- 1 magrana, desgranada
- 2 figues ben madures
Per a la nata d’ametlles
- 1/4 T d’ametlles crues pelades
- 1/4 T d’aigua filtrada o de deu
- 1 llimona, el suc
- 1 pessic de nou moscada, acabada de moldre
- 1 pessic de sal
Per decorar
- Un grapadet de bolets (xiitake, maitake, trompetes de la mort, camagrocs…)
- 1 llimona, el suc
- 1 pessic de sal
- 2 C d’oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred
Elaboració
- Talleu els bolets a trossets i barregeu-los amb el suc de llimona, la sal i una cullerada sopera d’oli d’oliva.
- Feu un petit massatge amb els dits fins que els bolets s’estovin i deixeu macerar mentre prepareu la crema.
- Renteu la remolatxa i la pastanaga i raspalleu-les amb un raspall per netejar verdures.
- Talleu-les a trossos grans i afegiu-los a una batedora de vas.
- Afegiu les figues i el caqui amb la pell, però obriu-lo primer per assegurar-vos que no hi poseu també les llavors, massa dures per triturar bé amb la batedora.
- Afegiu els grans de magrana, però reserveu-ne uns quants per decorar.
- Bateu la crema fins a obtenir una textura ben suau, i serviu en plats o bols.
- Per fer la nata, combineu tots els ingredients en una batedora de got i bateu-los fins a obtenir una mescla molt suau i sedosa.
- Decoreu les cremes amb la nata d’ametlles, l’oli d’oliva, els grans de magrana reservats i els bolets al gust.