15/15 Crema de tardor amb nata d’ametlles

Recepta i fotografia: Consol Rodríguez

Ingredients (per a 2 persones)

Per a la crema

  • 1 remolatxa gran
  • 1 pastanaga gran, morada o taronja
  • 1 caqui ben madur
  • 1 magrana, desgranada
  • 2 figues ben madures

Per a la nata d’ametlles

  • 1/4 T d’ametlles crues pelades
  • 1/4 T d’aigua filtrada o de deu
  • 1 llimona, el suc
  • 1 pessic de nou moscada, acabada de moldre
  • 1 pessic de sal

Per decorar

  • Un grapadet de bolets (xiitake, maitake, trompetes de la mort, camagrocs…)
  • 1 llimona, el suc
  • 1 pessic de sal
  • 2 C d’oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred

Elaboració

  1. Talleu els bolets a trossets i barregeu-los amb el suc de llimona, la sal i una cullerada sopera d’oli d’oliva.
  2. Feu un petit massatge amb els dits fins que els bolets s’estovin i deixeu macerar mentre prepareu la crema.
  3. Renteu la remolatxa i la pastanaga i raspalleu-les amb un raspall per netejar verdures.
  4. Talleu-les a trossos grans i afegiu-los a una batedora de vas.
  5. Afegiu les figues i el caqui amb la pell, però obriu-lo primer per assegurar-vos que no hi poseu també les llavors, massa dures per triturar bé amb la batedora.
  6. Afegiu els grans de magrana, però reserveu-ne uns quants per decorar.
  7. Bateu la crema fins a obtenir una textura ben suau, i serviu en plats o bols.
  8. Per fer la nata, combineu tots els ingredients en una batedora de got i bateu-los fins a obtenir una mescla molt suau i sedosa.
  9. Decoreu les cremes amb la nata d’ametlles, l’oli d’oliva, els grans de magrana reservats i els bolets al gust.

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites