14/15 Sospir de tardor

Recepta i fotografia: Consol Rodríguez

Ingredients

  • 2 xirimoies grans
  • 2 C d’oli de coco
  • 2 C de xarop de flor de coco

Elaboració

  1. Tallar les xirimoies per la meitat i amb una cullereta buidar les dues meitats de polpa amb les llavors en un bol. En un altre bol, anar col·locant la polpa lliure de les llavors que hem anat traient amb l’ajut dels dits.
  2. Col·locar la polpa de la xirimoia en una batedora de got amb l’oli de coco desfet al bany maria o a la deshidratadora a una temperatura de 38 ºC.
  3. Batre la polpa de la xirimoia i l’oli de coco fins a obtenir una crema molt suau d’una textura similar a la crema pastissera.
  4. Decorar al gust copes o gots amb el xarop de flor de coco i, seguidament, servir la crema de xirimoia.
  5. Deixar reposar a temperatura ambient si la de la cuina és fresca, o a la nevera durant unes dues hores perquè la crema qualli.

Servir amb fulletes de plantes aromàtiques fresques al gust: menta, alfàbrega, orenga…

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites