A finals d’abril ja es recullen les primeres, però el maig i el juny són els mesos de màxima esplendor d’aquesta meravellosa fruita que ens té captivats. Petits i grans gaudim del seu sabor únic i intens.
Us presentem quatre receptes elaborades amb la protagonista d’aquest mes, la cirera, per satisfer tots els paladars d’una manera saludable.
Bon profit!
1/4 Gaspatxo de cireres
Ingredients*
- 200 g de tomàquets madurs
- 200 g de cireres
- ½ pebrot vermell
- ½ cogombre
- 1 gra d’all
- 2 c.s. d’oli d’oliva extra verge
- 2 c.s. de vinagre de poma
- Sal marina
Idees de tòpings
- Tomàquet xerri
- Pebrot vermell
- Alvocat
- Api
- Germinats
*Ingredients per a 2 persones
Preparació
- Renteu i talleu les cireres per la meitat i traieu els pinyols. Peleu el tomàquets i talleu-los a quarts. Afegiu tots els ingredients del gaspatxo en un processador d’aliments i tritureu-ho durant 2-3 minuts o fins que les cireres estiguin ben picades.
- Ho podeu servir immediatament, però us recomano que reserveu el gaspatxo a la nevera entre 30-60 minuts: millorarà en consistència i tindrà més gust.
- Repartiu en bols i afegiu a sobre els tòpings que més us agradin: tomàquets xerri tallats per la meitat, pebrot vermell i alvocat a daus, unes rodanxes d’api o germinats. Ajuden a mastegar una mica més i a no empassar-nos-el en trenta segons!