2/4 Amanida de quinoa amb cireres, fonoll rostit i espàrrecs verds

Ingredients*

  • 200 g de quinoa
  • 200 g de cireres
  • 1 bulb de fonoll
  • 4 espàrrecs verds
  • 1 grapat de nous americanes
  • 1 c.p. de tàperes en vinagre (opcional)
  • Coriandre fresc o ruca

Per a la vinagreta

  • 2 c.s. d’oli d’oliva extra verge
  • 1 c.s. de tahina
  • 2 c.s. de suc de llimona
  • 1 c.p. de mostassa antiga
  • 1 c.p. de mel crua
  • Sal marina
  • Pebre negre

*Ingredients per a 2 persones

Preparació

  1. Renteu i deixeu la quinoa en remull amb força aigua durant 2-3 hores. Abans de cuinar-la, esbandiu-la bé fins que l’aigua surti clara i neta. En una olla afegiu la tassa de quinoa amb una tassa d’aigua filtrada i sal marina. Un cop arrenqui el bull abaixeu el foc al mínim, tapeu l’olla i cuineu-la fins que hagi absorbit tota l’aigua (uns 15 minuts). Reserveu i deixeu-la refredar.
  2. Mentrestant, prepareu el fonoll rostit. Preescalfeu el forn a 170 °C. Renteu i talleu el fonoll per la meitat, després talleu cada meitat a trossos d’un centímetre de gruix. Col·loqueu-lo en una safata de forn amb una mica d’oli d’oliva i sal. Enforneu i cuineu durant uns 15-20 minuts, o fins que estigui tendre i una mica daurat.
  3. Renteu i talleu les cireres per la meitat, i traieu-ne el pinyol. Reserveu-les. A continuació feu les tires d’espàrrecs verds amb un pelador ben afilat, vigilant de no trencar les puntes.
  4. Prepareu la vinagreta mesclant bé tots els ingredients en un bol fins a aconseguir una salsa espessa i homogènia.
  5. Per muntar l’amanida transferiu la quinoa a un bol, afegiu-hi el fonoll rostit, les cireres, les tires d’espàrrecs, les nous americanes, les tàperes i el coriandre o ruca. Remeneu bé amb l’ajuda d’una espàtula. Serviu amb la vinagreta.