Avui entrevistem la Neus Elcacho, dietista amb visió integrativa i coach nutricional. Els darrers anys la Neus s’ha especialitzat en trastorns digestius i candidiasi. La gran demanda de pacients amb càndides a la consulta, ens ha portat a organitzar un curs amb la Neus per combatre les càndides de manera natural.
Segurament ja la coneixereu pel munt d’articles que ha escrit per a la nostra revista i perquè també passa consulta a La Consulta. Però no només això, també col·labora amb diverses empreses del món de la salut i la comunicació; està muntant el primer retir-workshop saludable de cap de setmana per a “persones que no volen passar gana o només meditar”, i ara presenta el nou Curs Online per a Combatre la Candidiasi de forma natural.
Neus, què ha fet que hi hagués interès en preparar un curs sobre càndides?
Des del llibre de la Cala Cervera a Espanya (a Estats Units, com sempre, van molt més avançats) hem parlat poc o ens hem actualitzat poc sobre el tractament de la candidiasi. Però realment hi ha moltes noves investigacions que ens ajuden a tractar-ho d’una forma molt més efectiva i definitiva. Una forma més integrativa, i sobretot natural, sense agredir més el nostre organisme.
I és que realment cada vegada hi ha més dones amb problemes relacionats amb l’alimentació i digestió, que pot ser clau per a tractar problemes d’immunitat i problemes hormonals: els dos grans temes de les dones de la societat actual. Cada vegada, a més, hi ha més dones amb problemes de fongs o candidiasi recurrent, que van al metge i se senten incompreses i sense que els ajudin a solucionar el problema, que han provat tot el que han vist per internet i que no els funciona res.
LES PREGUNTES CLAUS PER SABER COM COMBATRE LES CÀNDIDES
FEU CLIC AL BÀNER DE SOTA PER VEURE LA INFORMACIÓ DEL CURS
Formada inicialment al reconegut IFPS Roger de Llúria, has acabat donant moltes voltes oi?
Si, bé, jo més inicialment vaig estudiar Comunicació (Publicitat i Relacions Públiques) a la Universitat de Barcelona, però allà em vaig adonar de la gran pressió de les marques sobre els mitjans per fer-nos creure “el que necessitem” i “el que hem de menjar”. Jo sempre havia estat molt interessada en el món de la nutrició i arran d’un procés personal molt dur en el que no sabia on estava el meu lloc al món, amb molta ansietat cap al menjar, vaig començar sent entrenadora de pilates i vaig acabar decidint formar-me en nutrició i poder ajudar a més persones a ser conscients del que estan menjant i com poder millorar la seva vida a través de tots el que hi ha relacionat al seu entorn (hàbits, horaris, estrès, cuina, emocions, activitat física…). A partir d’aquí doncs vaig començar amb la formació oficial de Dietista a Roger de Llúria, Nutrició Esportiva a INEFC, Promoció i Prevenció de la Salut a l’UAB, Coaching Nutricional a la UB, Minfulness Eating a Nova York, i més recentment diferents cursos sobre desajustos digestius (còlon irritable i Crohn) a la Harvard Medical School.
En què creus professionalment?
En escoltar i contestar tranquil·lament i com es mereix cada pacient, durant tot el seu procés. En ajudar-los a marcar una estructura de canvi realista i fàcil, adaptada al seu estil de vida, necessitats i objectius, sense forçar-los a realitzar cap tipus de dieta radical i sobretot integrant, com deia, diferents factors que poden també ser claus a l’hora de menjar i trobar-se millor (això és el que faig a través de la “dietètica integrativa“).
A què dediques el teu temps lliure?
Sóc una apasionada de la natura, de viatjar i conéixer cultures sempre que puc, de la igualtat, d’ajudar als altres, de disfrutar de la gastronomia, d’escriure, de moure’m a través del ioga, el pilates, el body combat,… i d’estar amb la meva gent, disfrutant dels petits moments.