GildInternational-PauEsculies_mg_9678El doctor Manuel Jiménez Ucero assegura: “Podem alimentar la bellesa”. Per exemple, em pregunta, com podem tensar les arrugues. Amb pastanagues -respon. Sí, perquè les pastanagues són unes bones amigues de la pell, perquè contenen els coneguts carotens, que tenen grans quantitats d’antioxidants i que es col·loquen justament sota la pell.

Encara més, i per continuar anotant més propietats de les pastanagues, “si en comencem a menjar ara mateix, ens protegim de les oxidacions que pot produir el sol a la nostra pell”, afegeix la dietista Lucía Redondo.

Amb les pastanagues també ens podem preparar una beguda bronzejadora i protectora solar”, continua afirmant el doctor Manuel Jiménez Ucero. Caldrà que prepareu dos litres d’aigua, mig quilo de pastanagues, un tomàquet de mida mitjana vermell, quatre cullerades de te verd, unes branquetes de menta verda i una llimona. L’aigua es bull amb les pastanagues i el tomàquet trossejats durant mitja hora. Després es cola, i s’hi afegeix, quan sigui fred, el te verd i la menta. Es deixa reposar durant deu minuts. Finalment, s’esprem la llimona i es deixa refredar. “És una beguda per anar bevent mentre es pren el sol, perquè va bé per potenciar i allargar el bronzejat i també per donar vida a la pell”.

Més recomanacions per queixalar la bellesa. El metge Manuel Jiménez Ucero, autor també del llibre Nutricoméstica (Planeta), els enumera. Per començar, s’han de menjar cinc àpats diaris, sense picar fora d’hores, i sobretot bevent aigua entre els menjars, perquè l’aigua té un efecte saciant.

Eviteu l’acumulació excessiva d’aliments en un mateix menjar. Per exemple, si mengeu un plat copiós i després un segon plat també abundant, no mengeu postres. El cas és que “heu de fer una valoració de les calories dels plats, i apostar sempre per les verdures, les amanides i les fruites”.

A l’hora de preparar-vos els plats, “poseu colors vegetals als menjars, amb verdures i fruites variades, perquè aporten vitamines i antioxidants”. I més. “No barregeu alcohol amb el menjar, o preneu-ne el mínim, perquè és un excitant del pàncrees, ni prengueu tampoc begudes dolces”. La millor recomanació és beure aigua a temperatura normal.

Mengeu a poc a poc, perquè és una manera de saciar-se abans d’haver ingerit massa menjar. I, sobretot, prioritzeu el menjar ecològic, “perquè així evitareu introduir al cos tòxics diversos”.

Encara més, i ho assegura ara la catedràtica de l’Escola Universitària de la Universitat Politècnica de València, Dolors Raigon, les verdures ecològiques tenen més concentració mineral (25% més de potassi en enciams; 16% més de ferro en la mongeta blanca).

Per últim, el doctor Manuel Jiménez Ucero em parla de la crononutrició. “La coneixes? Indica que s’han de menjar els nutrients més energètics en les hores en què el cos té més activitat”. A partir d’aquesta explicació, cadascú sap en quin moment del dia en necessitarà més o menys. “El menjar és la nostra medicina: ritme adequat, contingut variat, quantitat controlada, menjar relaxat i acompanyada d’aigua”. Llavors mengem salut i bellesa.

I si mengeu fora de casa?

1) Preneu una tassa de te verd o una peça de fruita àcida una hora abans del menjar. Així no arribareu al restaurant amb ànsia o amb excés de gana.

2) Si preneu un aperitiu, que no sigui excessiu. No mengeu gaires tapes amb carbohidrats.

3) Si mengeu acompanyats, escolliu abans que la resta perquè no us condicioni a l’hora de demanar amanides, verdures i carns i peixos a la planxa o al vapor.

4) Mengeu a poc a poc.

5) Limiteu el pa. Mengeu-ne una llesca i que sigui integral i ecològic, si pot ser.

6) Tasteu poc les salses calòriques (maionesa, allioli, tàrtara, quètxup). En canvi, feu un ús generós de les que són menys calòriques (curri, mostassa, soja, tamari).

7) Perdoneu les postres. Sempre en podeu menjar a mitja tarda.

8) Beveu aigua, te verd o sucs d’hortalisses. Limiteu al màxim les begudes dolces i l’alcohol.

9) No prengueu copes de licor després del menjar.

10) Menjar bé és bellesa i salut. El metge de l’antiga Grècia, Hipòcrates, va aconsellar que els aliments fossin la nostra medicina. I el consell és, encara avui, vigent. El primer pas per aconseguir-ho és menjar els productes de temporada..

Per als menjars de carmanyoles

Amb les carmanyoles, controleu perfectament el que mengeu i el que no. Si sou dels que voldríeu menjar bo i calent al moment, malgrat la carmanyola, Lékué acaba de presentar el Rice&Grain Cooker, que cou l’arròs i els cereals en pocs minuts. El mateix recipient es fa servir també com a plat a l’hora de menjar.

 

Trinitat Gilbert
Trinitat Gilbert

Periodista

  @trinigilbert   @trinigilbert