Durant els mesos de fred, els plats de cullera com els guisats i els estofats són els reis de la gran majoria de cuines. Receptes contundents, nutritives i amb ingredients reals, ja que solen preparar-se amb verdures, tubercles i llegums i/o proteïna animal (pollastre, carn, peix o marisc).

Avui compartim set receptes amb cullera perquè aquests mesos d’hivern pugueu nodrir i escalfar l’organisme:

1/7 Estofat de pollastre amb verdures d’arrel i canyella

Ingredients

  • 1 pollastre ecològic
  • 3 gots de caldo de pollastre ecològic
  • 1 ceba
  • 3 patates
  • 3-4 pastanagues
  • 1 xirivia
  • 2-3 branques de canyella
  • 1 c.s. de mel crua
  • 1 c.s. de panses
  • Pebre negre
  • Sal marina
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Afegiu un raig d’oli en una cassola gran i daureu el pollastre, tallat a quarts. Reserveu-lo.
  2. Peleu la ceba i talleu-la a mitges llunes. Peleu les patates, les pastanagues i la xirivia i talleu-ho tot a daus.
  3. A la mateixa cassola, salteu les verdures i la patata amb una culleradeta de sal durant 3-4 minuts a foc baix. Després, afegiu 1 got de caldo de pollastre i cuineu 15 minuts.
  4. Afegiu-hi el pollastre, les branques de canyella, un pessic de pebre al gust, la mel crua, les panses i el caldo restant. Tapeu i cuineu durant 25 minuts.
  5. Retireu les branques de canyella i serviu.

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites