Durant els mesos de fred, els plats de cullera com els guisats i els estofats són els reis de la gran majoria de cuines. Receptes contundents, nutritives i amb ingredients reals, ja que solen preparar-se amb verdures, tubercles i llegums i/o proteïna animal (pollastre, carn, peix o marisc).
Avui compartim set receptes amb cullera perquè aquests mesos d’hivern pugueu nodrir i escalfar l’organisme:
1/7 Estofat de pollastre amb verdures d’arrel i canyella
Ingredients
- 1 pollastre ecològic
- 3 gots de caldo de pollastre ecològic
- 1 ceba
- 3 patates
- 3-4 pastanagues
- 1 xirivia
- 2-3 branques de canyella
- 1 c.s. de mel crua
- 1 c.s. de panses
- Pebre negre
- Sal marina
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració
- Afegiu un raig d’oli en una cassola gran i daureu el pollastre, tallat a quarts. Reserveu-lo.
- Peleu la ceba i talleu-la a mitges llunes. Peleu les patates, les pastanagues i la xirivia i talleu-ho tot a daus.
- A la mateixa cassola, salteu les verdures i la patata amb una culleradeta de sal durant 3-4 minuts a foc baix. Després, afegiu 1 got de caldo de pollastre i cuineu 15 minuts.
- Afegiu-hi el pollastre, les branques de canyella, un pessic de pebre al gust, la mel crua, les panses i el caldo restant. Tapeu i cuineu durant 25 minuts.
- Retireu les branques de canyella i serviu.
descobrir si
toleres
bé el gluten
Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :
- Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
- Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
- Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.