2/7 Guisat de pollastre amb bolets
Ingredients
- 1 pollastre ecològic
- 3 gots de caldo de pollastre ecològic
- 2 cebes
- 3 grans d’all
- 400 g de bolets variats (xampinyons, xiitakes, gírgoles, rossinyols…)
- 2 tomàquets madurs
- 3-4 fulles de llorer
- 1 branca de romaní
- Pebre negre
- Sal marina
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració
- Talleu el pollastre a trossos no gaire grans i saleu-lo. Afegiu un raig d’oli en una cassola gran i daureu el pollastre. Reserveu.
- Peleu la ceba i talleu-la a daus. Peleu els alls i lamineu-los, i talleu els tomàquets a daus.
- A la mateixa cassola, salteu la ceba i l’all durant 10 minuts, amb una culleradeta de sal.
- Afegiu el tomàquet i salteu 5 minuts més, a foc baix.
- Incorporeu 1 tassa de caldo, el llorer, el romaní i el pollastre. Tapeu i cuineu a foc baix durant 15-20 minuts, controlant que no falti caldo.
- Afegiu la resta de caldo i cuineu 15 minuts més.
- Salteu els bolets, nets i tallats a trossos, en una paella amb un raig d’oli i un pessic de sal. Després, poseu-los a la cassola i cuineu-ho tot 15-20 minuts més fins que el pollastre sigui cuit. Afegiu-hi una mica més de brou si veieu que falta líquid.
- Un cop el pollastre sigui cuit, apagueu el foc i deixeu que es refredi una mica.
- Podeu preparar una picada d’ametlles i julivert per posar per sobre.
descobrir si
toleres
bé el gluten
Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :
- Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
- Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
- Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.