2/7 Guisat de pollastre amb bolets

Ingredients

  • 1 pollastre ecològic
  • 3 gots de caldo de pollastre ecològic
  • 2 cebes
  • 3 grans d’all
  • 400 g de bolets variats (xampinyons, xiitakes, gírgoles, rossinyols…)
  • 2 tomàquets madurs
  • 3-4 fulles de llorer
  • 1 branca de romaní
  • Pebre negre
  • Sal marina
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Talleu el pollastre a trossos no gaire grans i saleu-lo. Afegiu un raig d’oli en una cassola gran i daureu el pollastre. Reserveu.
  2. Peleu la ceba i talleu-la a daus. Peleu els alls i lamineu-los, i talleu els tomàquets a daus.
  3. A la mateixa cassola, salteu la ceba i l’all durant 10 minuts, amb una culleradeta de sal.
  4. Afegiu el tomàquet i salteu 5 minuts més, a foc baix.
  5. Incorporeu 1 tassa de caldo, el llorer, el romaní i el pollastre. Tapeu i cuineu a foc baix durant 15-20 minuts, controlant que no falti caldo.
  6. Afegiu la resta de caldo i cuineu 15 minuts més.
  7. Salteu els bolets, nets i tallats a trossos, en una paella amb un raig d’oli i un pessic de sal. Després, poseu-los a la cassola i cuineu-ho tot 15-20 minuts més fins que el pollastre sigui cuit. Afegiu-hi una mica més de brou si veieu que falta líquid.
  8. Un cop el pollastre sigui cuit, apagueu el foc i deixeu que es refredi una mica.
  9. Podeu preparar una picada d’ametlles i julivert per posar per sobre.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites