Per fer front a les altes temperatures de l’estiu, és molt important mantenir-nos hidratats al llarg del dia, i les cremes fredes poden ser un bon aliat. Són ideals per refrescar-nos i ens permeten incloure una gran varietat de verdures, hortalisses i també fruita, que aporten vitamines, minerals i antioxidants.

En aquest quadern us proposem deu idees delicioses que us ajudaran a passar un estiu ben fresc!

1/10 Sopa verda miraculosa

Recepta i fotografia de la Cristina Arroyo

Ingredients (per a 3-4 racions)

  • 3 c.s. d’oli de coco
  • 3 escalunyes a rodanxes
  • 1 tros d’api
  • 1 l de brou de verdures
  • 500 g de pèsols congelats
  • 300 g d’espinacs
  • ½ c.p. de gingebre ratllat
  • 1 gra d’all picat
  • 4 o 5 fulles de menta
  • 4 o 5 fulles de alfàbrega
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal marina i pebre
  • Xips de coco
  • 150 g de quinoa (opcional)

Elaboració

  1. Cuineu la quinoa i reserveu-la (opcional si voleu una aportació extra de proteïna).
  2. Saltar en l’oli de coco les escalunyes i l’api tallat, afegiu-hi sal i pebre i cuineu fins que s’estovin.
  3. Afegiu-hi el brou de verdures i porteu a ebullició. Afegiu-hi els pèsols, els espinacs, el gingebre, l’all i cuineu a foc lent durant uns cinc minuts.
  4. Retireu del foc abans d’afegir la menta i l’alfàbrega i un rajolí d’oli d’oliva.
  5. Passeu per la batedora fins a trobar la textura que més us agradi. Afegiu la quinoa abans de triturar o poseu-la per sobre després i decoreu amb xips de coco torrat (a la paella sense oli fins que agafin color marró, però amb molt de compte que no es cremin).

Gina Estapé

Dietista i creadora de myhealthybitesblog.com

    @myhealthybites
Gina Estapé

Ara pots demanar cita amb la
Gina Estapé a La Consulta de l´Ets
936 338 063 Correu electrònic