3/15 Rissoto de fajol amb rovellons i carbassa

Recepta i fotografia: Cristina Arroyo
Ingredients (per a 2 persones)
- 1 tassa de fajol
- 2 tasses d’aigua mineral
- 1 tassa de rovellons trossejats
- Ceba tendra
- 1 gra d’all
- ¼ tassa llet per muntar de coco
- Sal marina
- Un tros de carbassa
- Oli de pipes de carbassa extracció en fred bio
- Cibulet fresc
- Julivert fresc
Ingredients per al cruixent
- Pipes de carbassa torrades
- Comí en gra
- Cúrcuma
- Nous del Brasil
Elaboració
- Pinzelleu una olla baixa amb oli d’oliva i salteu-hi la ceba tendra amb una mica de sal marina i fins que estigui picada. Afegiu-hi l’all picat i els bolets trossejades i espereu que deixin anar l’aigua i es daurin lleugerament. Afegiu-hi el fajol i torreu-lo fins que adquireixi una mica de color i comenci a desprendre aroma. Això n’intensificarà el sabor.
- Afegiu-hi l’aigua mineral i deixeu coure a foc mitjà, durant uns 25 minuts. A mitja cocció, afegiu-hi la llet vegetal de coco i barregeu-la bé amb la resta d’ingredients. Quan estigui gairebé sense aigua, cobriu amb la picada de pipes de carbassa torrades, nous i espècies prèviament triturades (al gust!) i apagueu el foc perquè s’acabi de coure amb la calor residual.
- Per acabar, escampeu el cibulet i el julivert picats per sobre i afegiu-hi encenalls de carbassa i un bon raig d’oli de pipes de carbassa.