1/6 Menja net, Carla Zaplana

Carla Zaplana és autora de diversos supervendes com Sucs verds o Superfoods, nutricionista i coach de salut. En darrer llibre (Editorial Cossetània), plasma la seva filosofia “Menja net” amb l’objectiu que et sentis millor, amb més vitalitat, amb més energia, i emprenguis un viatge cap a un canvi en els hàbits alimentaris. Proposa un canvi en tres fases que comença en una dieta omnívora, passa per una dieta vegetariana i, si t’atreveixes, fa el salt a una dieta crudívora que depura completament l’organisme.

Així mateix, ofereix receptes i consells per poder gaudir al màxim dels nous hàbits alimentaris, a més de depurar el cos, recuperar vitalitat i, així, guanyar salut.

2/6 Sin dieta para siempre, Gabriela Uriarte

Gabriela Uriarte, popular dietista-nutricionista amb més de 230.000 seguidors al seu compte d’Instagram –@gu_nutricion– ofereix a Sin dieta para siempre (Vergara) trucs perquè llencis la bàscula, t’oblidis de les dietes i canviïs els hàbits alimentaris per menjar real.

Aquest llibre conté una guia amb consells per fer la compra de menjar real, pautes per llegir etiquetes i distingir entre un bon processat i un ultraprocessat, trucs i aliments que poden anar bé a l’hora de menjar en festes o reunions familiars.

L’objectiu final d’aquest llibre és aconseguir adaptar totes les recomanacions científiques a la població amb consells pràctics i senzills per poder millorar l’alimentació. A més hi ha un receptari amb 33 receptes saludables, atrevides i fàcils que t’ajudaran a aconseguir-ho.


3/6 Being Biotiful, Chloé Sucrée

Chloé Sucrée, fundadora del blog Being Biotiful publica un llibre preciós amb receptes saludables i ràpides per poder aplicar el mètode Batch Cooking i menjar sa tota la setmana.

Després d’any de pràctica en l’artde torrar i barrejar llavors, batre fruites i verdures i combinar ingredients de manera sorprenent, ara ens explica la seva història i consells essencials i inspiradors per canviar la nostra rutina alimentària i encaminar-nos cap a una dieta vegetariana, orgànica i de temporada.


4/6 Come comida real, Carlos Ríos

A Come comida real (Paidós), Carlos Ríos, el dietista-nutricionista amb més seguidors a les xarxes i creador del moviment Realfooding, ens dona estratègies i recursos per poder qüestionar la nostra alimentació i tot el que l’envolta: la indústria alimentària. Aquesta indústria manté la població en un “Matrix” que fa que segueixi comprant substàncies comestibles en contra de la seva salut: els ultraprocessats.

Carlos Ríos aposta pel menjar real com un estil de vida que té com a objectiu eliminar els productes ultraprocessats de l’alimentació, i dona consells pràctics, receptes i trucs per poder menjar de manera saludable, bona i ràpida.


5/6 Mi niño come sano, Odile Fernández

Odile Fernández, doctora reconeguda pel seu llibre Mis recetas anticáncer, acaba de publicar Mi niño come sano (Urano). Quan va néixer el seu primer fill, va començar a interessar-se pel món de l’alimentació saludable, però no va ser fins que li van diagnosticar càncer d’ovari amb metàstasi que no es va posar seriosament a investigar i a formar-se en nutrició. El seu nou llibre és un manual de consulta completíssim per potenciar la salut dels més petits des de la concepció fins a l’adolescència. Una obra didàctica molt accessible per anar llegint i crear hàbits saludables per a tota la família. Té gairebé noranta receptes creades en col·laboració amb Heva Hernández.


6/6 Aprende a desayunar. Raquel Bernacer

Raquel Bernácer, autora del bloc de gastronomia i salut “Alimentarte”, publica el seu primer llibre: Aprende a desayunar (Editorial Amat). Tot va començar el 2015 quan va començar a compartir els seus esmorzars al seu compte d’Instagram; va generar tant d’interès que l’any següent va crear un receptari en línia: “15 idees d’esmorzars saludables per començar el dia”.

En el llibre, desmunta falsos mites sobre l’esmorzar i els hàbits culturals de l’esmorzar occidental actual. Desgrana quins aliments són sans i quins no. Inclou més de vuitanta receptes d’esmorzars sans i saborosos per a tota la família, idees per estalviar temps de preparació a la cuina, alternatives casolanes per dur a classe o a l’oficina i moltíssims consells per gaudir dels matins com cal.

Podeu veure més novetats de Sant Jordi a la nostra secció de Llibres.