Amanida de papaia i cuscús de coco

Per això farem aquesta amanida molt lleugera i depurativa, que també aporta greixos de molt bona qualitat –els del coco–, que podrem transformar quasi sense esforç en energia i que ens aportaran elasticitat per mantenir el nivell hídric de la pell.

A part de greixos saludables, la vitamina C i els carotens tenen un paper clau a l’hora de nodrir la pell i altres teixits. La vitamina C la trobem en fruites, sobretot cítriques i àcides, i en verdures. Saber on són els carotens és molt fàcil; només hem de buscar els aliments vegetals de color groc, taronja, vermell, morat, i els vegetals verds, incloses algues i microalgues.

La papaia és famosa per les seves propietats antibacterianes i per què afavoreix la digestió

És per això que, a l’amanida que fem, no hi han de faltar pastanagues, remolatxes, llombarda, pebrots grocs i vermells, tomàquets… De totes maneres, si algun dia volem variar l’amanida, afegir fruites àcides o dolces és una molt bona idea. Per això, a l’amanida d’avui hi posarem papaia, una superfruita molt beneficiosa per a la salut i plena de nutrients imprescindibles per a la pell.

La papaia és famosa per les seves propietats antibacterianes i per què afavoreix la digestió. El color taronja de la polpa ens indica que té carotenoides, amb efecte antienvelliment, que ens ajudaran a protegir la salut de la pell i la vista, especialment si els combinem amb vitamina C i E.

Molt coneguda per les seves propietats terapèutiques, ens ajuda a pair, ja que conté els enzims naturals papaïna i quimopapaïna, que afavoreixen la digestió especialment de les proteïnes i, juntament amb la fibra que té, ajuden a netejar el còlon, un bon preventiu contra el càncer intestinal i un bon regulador de la tensió arterial i els nivells de colesterol en sang.

També és un aliment antimicrobià, eficaç en infeccions per salmonel·la, E. coli i estafilococs, té efectes antiparasitaris i és beneficiosa per mantenir la salut hepàtica.

De la papaia no només n’aprofitem la fibra, sinó també les llavors, riques en àcids grassos essencials. Es poden rentar i deshidratar i fer servir en comptes de pebre, o menjar-les fresques.

Amanida de papaia i cuscús de coco

La recepta

Ingredients

  • 1 bon manat de fulla verda tendra al gust (enciams variats, espinacs, ruca, créixens…)
  • 2 C de maionesa alcalinitzant
  • 1 c d’alga espirulina en escata o en pols
  • 1/2 coco, la polpa
  • 1 pessic de sal de l’Himàlaia
  • 1/2 papaia
  • el suc de mitja llimona
  • 2 C de llavors de carabassa, activats
  • 5 nous, trossejades amb les mans
  • 1 C de fajol, germinat i deshidratat
  • 1 C d’oli d’oliva verge extra
  • 1 pessic de pebre mòlt

Mètode de preparació

  1. Serviu les fulles rentades en un bol i barregeu-les.
  2. Poseu el coco tallat a trossos grans en un processador de cuina i processeu fins a obtenir una textura cremosa però granulada que us recordi el cuscús. Reserveu.
  3. Amb un buidador de verdures, feu boletes de la polpa de la mitja papaia. També podeu pelar-la, descartar les llavors i tallar-la a daus petits. Afegiu-hi el suc de llimona i reserveu.
  4. En un bol petit, poseu la maionesa alcalinitzant i l’alga espirulina i mescleu enèrgicament amb l’ajut d’una cullereta. Reserveu.
  5. Serviu ara el cuscús de coco a sobre les fulles i decoreu amb la papaia, les llavors, la maionesa d’espirulina, la fruita seca i el pebre negre mòlt.
  6. Acabeu amanint amb un bon rajolí d’oli d’oliva.

Bon appétit!

Consol Rodríguez
Consol Rodríguez

Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana, desenvolupadora de receptes raw food, autora del bloc kijimunas-kitchen.com i del llibre Raw Food Anti-aging

    @kijiskitchen