A l’estiu, quan ens asseiem al bar i volem demanar una beguda saludable, ens quedem en blanc, muts, rumiant què coi demanar. Hi ha qui acaba per demanar una aigua o una aigua amb gas, o res. “Jo no vull res, gràcies”.Vull un refresc saludable! Hi ha els sans espavilats que intenten quedar amb els amics a bars on ja saben que fan, almenys, sucs de taronja naturals i no de pot, o en alguns que tenen begudes vegetals o que fan algun batut amb llet de cabra ecològica; però el 99% dels bars i terrasses no són així: o demanes cervesa o estàs perdut.

El cas és que a la gent sana, a l’estiu, també ens ve de gust alguna cosa més que aigua però que compleixi els criteris que apliquem en tota l’alimentació que seguim.

De fet, una beguda refrescant saludable es podria fer amb aigua amb gas i productes naturals. L’aigua amb gas té àcid carbònic, que estimula la secreció dels sucs gàstrics i facilita les digestions. Això resulta molt beneficiós per als qui tenen digestions pesades, detalla la coach nutricional, Núria Roura.

llaunes-R

La Finestra Sul Cielo és una empresa pionera en l’elaboració d’aliments sense sucre, sense lactis i sovint sense gluten. Amb les melmelades ja marquen la diferència fent servir només la pectina de la fruita i no afegint sucre ni fructosa. Compte, perquè al mercat hi ha moltes melmelades ecològiques que contenen entre un 40 i un 50% de sucre. Com diu Roura, “als productes com els sucs hi posa que no hi ha sucres afegits, però a l’etiqueta hi apareixen els edulcorants”, que són iguals o pitjors perquè poden ser sacarina, aspartam, etc.

Tornem a les begudes. N’hi ha que no porten cap E i que els lectors ja en coneixeu perfectament els beneficis: com un bon te kukicha amb llimona, que La Finestra Sul Cielo ofereix amb llimona o préssec. A l’estiu, les begudes vegetals que incorporen llimona o canyella també són delicioses, i ara n’hi ha una de la marca Bjorg que triomfa que és de coco, el famós coco!

El refresc de l’estiu: Whole Earth

La novetat d’enguany és, però, Whole Earth, un refresc bio comercialitzat a tot el món i que ofereix opcions per als paladars amics de les begudes com l’aigua amb llimona i una fulleta de menta. Suaus i saludables. Endolcits amb un toc de suc d’atzavara ecològic, aquests refrescos són aptes per a vegetarians i vegans, no contenen gluten i n’hi ha de set gustos diferents, com el de gingebre, de saüc i de nabius. També n’hi ha de clàssics com el de llimona, el de cola o el de taronja i llimona.