Brou d’espines

Aperitius  | 

Prepara un delicioso caldo de espinas utilizando pescado no graso como lenguado o rodaballo, ideal para potenciar tus recetas. Con ingredientes frescos y naturales, obtendrás un caldo claro y lleno de sabor.

  • Racions:
    3 LITRES
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    4 hores

Ingredients

  • Cap i espines senceres d’un peix que no
    sigui gras (llenguado, turbot…)
  •  3 litres d’aigua mineral o filtrada
  •  2 c. s. de suc de llimona o vinagre de poma
    natural
  •  2 cebes, pelades i tallades a quarts / 1
    porro petit
    Brou d’espines
    3 LITRES APROX.
  •  2 pastanagues, tallades a trossos grans
  •  4 branquetes de julivert o 2 branquetes
    de farigola fresca
  •  1-2 fulles de llorer

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
 

Brou d’espines

Aperitius  | 

  • Racions:
    3 LITRES
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    4 hores

Prepara un delicioso caldo de espinas utilizando pescado no graso como lenguado o rodaballo, ideal para potenciar tus recetas. Con ingredientes frescos y naturales, obtendrás un caldo claro y lleno de sabor.


Ingredients

  • Cap i espines senceres d’un peix que no sigui gras (llenguado, turbot...)
  •  3 litres d’aigua mineral o filtrada
  •  2 c. s. de suc de llimona o vinagre de poma natural
  •  2 cebes, pelades i tallades a quarts / 1 porro petit Brou d’espines 3 LITRES APROX.
  •  2 pastanagues, tallades a trossos grans
  •  4 branquetes de julivert o 2 branquetes de farigola fresca
  •  1-2 fulles de llorer

Elaboració

  1. Renteu les carcasses del peix i poseu-les en una cassola gran. Cobriu-les amb aigua freda i escalfeula fins que bulli. Coeu a foc mitjà durant uns 5-10 minuts, escumant totes les impureses que pugin a la superfície.
  2.  Afegiu-hi el vinagre o suc de llimona.
  3.  Reduïu el foc, tapeu i coeu-ho durant unes 4 hores, fins que les espines comencin a desfer-se. 40-45 minuts abans d’acabar la cocció, afegiu-hi les verdures, les herbes aromàtiques i torneu a tapar l’olla.
  4.  Passat aquest temps, apagueu el foc i coleu immediatament.
  5.  Deixeu refredar el brou del tot. Per accelerar el procés, es pot passar a una cassola nova i submergir-la a l’aigüera plena d’aigua molt freda o amb gel.
  6.  Un cop fred, congeleu-lo en pots de vidre (no els tapeu fins que no s’hagi congelat, per evitar que esclati el pot al congelador) guardeu-lo a la nevera durant un màxim de 2-3 dies.

Elaboració

  1. Renteu les carcasses del peix i poseu-les en una
    cassola gran. Cobriu-les amb aigua freda i escalfeula fins que bulli. Coeu a foc mitjà durant uns 5-10
    minuts, escumant totes les impureses que pugin a la
    superfície.
  2.  Afegiu-hi el vinagre o suc de llimona.
  3.  Reduïu el foc, tapeu i coeu-ho durant unes 4 hores, fins que les espines comencin a desfer-se. 40-45
    minuts abans d’acabar la cocció, afegiu-hi les verdures, les herbes aromàtiques i torneu a tapar l’olla.
  4.  Passat aquest temps, apagueu el foc i coleu immediatament.
  5.  Deixeu refredar el brou del tot. Per accelerar el procés, es pot passar a una cassola nova i
    submergir-la a l’aigüera plena d’aigua molt freda o amb gel.
  6.  Un cop fred, congeleu-lo en pots de vidre (no els tapeu fins que no s’hagi congelat, per evitar que
    esclati el pot al congelador) guardeu-lo a la nevera durant un màxim de 2-3 dies.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat