Infermera de formació, la Noèlia Martínez s’ha especialitzat en els massatges: esportius, terapèutics, postoperatoris. Amb els anys, ha depurat tècniques de medicina tradicional xinesa (reflexoteràpia podal, acupuntura, etc.) que aplica a totes les sessions. Els seus coneixements sobre alimentació saludable també li han servit per ser una consellera nutricional que, dins la consulta, ajuda els pacients a trobar-se millor. Si s’escau. també aplica el drenatge limfàtic, l’auriculoteràpia o la kinesiologia.

Noelia1

Què és Armonic Body?

Armonic Body és un centre de teràpies manuals, medicina xinesa, Pilates i entrenament personal, creat fa deu anys amb molta il·lusió. Va començar sent una idea que jo mateixa vaig dissenyar durant l’últim any de la meva carrera d’infermeria. Actualment tenim una plantilla de cinc professionals altament qualificats.

Què el fa diferent d’un altre centre?

Oferim una atenció totalment personalitzada: cada client és diferent i cada vegada que ens visita és com si fos la primera! La base del nostre tractament es l’escolta activa i un bon diagnòstic. L’experiència del nostre equip és la clau per aconseguir millorar o eliminar els símptomes del pacient. Crec que un altre fet que ens diferencia és el tipus de tractament que oferim: a la mateixa sessió combinem diferents tècniques per aconseguir el millor resultat. En deu anys d’experiència, podem assegurar que un símptoma no té una única causa i que, per tant, no el podem tractar amb una tècnica i prou. A més, hem dissenyat una manera nova de regalar salut: hem creat les Armonic Box, unes capses regal amb més de quinze tipus de tractaments per triar. Una idea original i saludable, en forma de regal.

Noelia2

Tens pacients que ens han explicat que aquí han rebut molt bons consells d’alimentació saludable. Com hi vas arribar, què te’n va atraure, i què et va convèncer perquè la incorporessis sempre a l’hora de tractar els pacients?

Al principi de tot, ho vaig fer d’una manera autodidacta, per poder solucionar els problemes digestius que arrossegava des de feia anys. Intuïa que la meva alimentació fallava per alguna banda, però no sabia per quina. A partir d’aquí. vaig començar a formar-me sobre alimentació saludable. De fet, dins el meu somni de fer d’Armonic Body un centre holístic, l’alimentació és una part importantíssima.

Quines malalties tracteu?

Dolors musculars per estrès, fibromiàlgies, lesions musculars, insomni, migranyes. També tractem pacients oncològics per alleugerir efectes secundaris de la quimioteràpia, i fem tractaments postoperatoris, massatge esportiu, preparem esportistes per a una prova esportiva i els ajudem a recuperar-se…

Reflexoteràpia. Com i quan hi recorres?

La reflexologia podal gairebé la fem servir en tots els tractaments! És una eina fonamental per fer el diagnòstic: ens serveix per valorar com el pacient pot somatitzar les emocions i quins òrgans pot tenir bloquejats. Sovint, a partir de la reflexologia, ens plantegem la pauta del tractament que seguirem.

Noelia4

Coaching de fertilitat, crec que en dius. Explica’m bé què fas.

A la consulta ens arriben moltes pacients que estan en tractament per quedar-se embarassades. Amb l’ajut de les teràpies manuals com la reflexologia podal, el massatge terapèutic, la medicina xinesa, etc., les acompanyem en aquest procés per disminuir al màxim la tensió i l’ansietat que genera la incertesa. Amb el coaching, d’altra banda, treballo com gestionar aquestes emocions i d’altres.

La Noèlia Martínez té coneixements de medicina tradicional xinesa i això li permet tractar un dolor muscular, relacionar-lo amb el mal estat d’un òrgan i poder, així, fer recomanacions dietètiques personalitzades.

coaching

Feu classes personalitzades de Pilates. Explica’m per què has decidit apostar-hi.

Per mi, el Pilates i l’ entrenament personal són un complement imprescindible en molts dels nostres tractaments. Seguint la filosofia d’Armonic Body, intentem buscar la causa principal del problema i sovint ens trobem amb persones que tenen dolor muscular, que vénen a la consulta un cop per setmana i milloren, però que a mesura que passen els dies tornen a tenir dolor a la mateixa zona… Aquí es fa necessari complementar el tractament ! La majoria d’aquests pacients primer necessiten reforçar la musculatura, reeducar la postura i aprendre a respirar! I això ho aconseguim amb el Pilates i l’entrenament personal. Les nostres classes són individuals i combinen Pilates Mat (Pilates al terra) i Pilates amb Reformer.

Noelia5

Quins mals musculars i emocionals veus més sovint a la consulta, i quins consells vitals ens donaries?

Últimament han augmentat molt els pacients amb sobrecàrregues musculars provocades per l’estrès, però en la majoria dels casos cal escoltar el pacient i observar el seu cos per trobar l’origen genuí dels dolors. Des d’Armonic Body pensem és que viure millor és a les nostres mans. No descobrim res de nou si diem que una dieta sana i equilibrada, fer esport regularment, cuidar-nos el cos i la ment faran que tinguem una vida molt més fàcil i saludable.

Noelia6

Web Armonic Body
c/Valero, 2 baixos. 08021. Barcelona.
Telf: 93.200.94.07 · 607.453.596
Si dieu que heu llegit aquest article a l’ETS, us faran un 10% de descompte en tots els tractaments i sessions (excepte pilates).