beauty, spa, therapy, natural cosmetics and wellness concept - c

La passió pels productes biològics s’estén al món de la bellesa. Tot allò natural ha deixat de ser una moda passatgera per convertir-se en necessari, perquè l’excés de química ha començat a preocupar-nos. Això afecta tots els hàbits de vida, incloses la cosmètica i la higiene quotidiana. La natura ens aporta tot el que necessitem per cuidar de la nostra imatge, sense necessitat de química ni additius. Bàsicament, el criteri que defineix un cosmètic biològic, ecològic o orgànic és que els ingredients que el componen procedeixen de primeres matèries d’origen vegetal i de conreu ecològic certificat.

Afortunadament ja hi ha al nostre país laboratoris molt professionals, com Terpenics Labs, un jove laboratori que en poc de temps s’ha convertit en una de les marques de referència en fitoaromateràpia científica. La seva filosofia es fonamenta a aplicar els últims avenços tecnològics per a la investigació i desenvolupament de productes que basen la seva efectivitat en actius naturals, principalment olis essencials bioquímicament definits (AEQT) i olis vegetals d’alta qualitat. Destaquen per la seva àmplia varietat d’olis essencials 100% purs, com el de manuka, amb propietats antisèptiques, antibacterianes, mucolítiques i vint vegades més desinfectant que l’arbre de te; imprescindible durant l’estiu per combatre fongs, ferides, picades d’insectes o cremades. És, a més, un antisèptic aeri molt potent que serveix per netejar l’ambient en un dels aromadifusors elèctrics que la mateixa marca comercialitza.

La llegenda de Sant Jordi ha estat l’origen d’un dels seus productes més especials: Cor de Drac, formulat amb oli de jojoba i oli essencial de rosa damasquina. Ideal per recuperar la vitalitat i rejovenir la pell. Molt recomanables són també els seus hidrolats o aigües florals, obtinguts durant el procés de destil·lació per corrent de vapor, aptes per a ús oral, sense conservants i 100% purs. El seu hidrolat bio de camamilla romana hauria de ser a totes les llars, sobretot si hi ha nens. Resulta molt útil per tractar irritacions cutànies i oculars, i perfecte per a la cura de la pell del bebè. Terpenics Labs és també un nucli rellevant de formació contínua per a tots els que vulguin introduir-se en el món dels olis essencials o professionalitzar coneixements.

Savages Bio Cosmetic és una marca catalana de cosmètica 100% natural i amb un alt percentatge de principis actius d’origen biològic. Cosmètica vegana d’alta qualitat que no inclou en les seves formulacions cap actiu procedent d’animals. Té la certificació d’Ecocert, reconeguda a tot el món, fet que proporciona seguretat i transparència al consumidor. Aquesta nova marca destaca per la seva exclusiva selecció de cremes que, a més de tenir efecte antiedat, reafirmant i antitaques, són capaces de cuidar fins i tot les pells més sensibles. A Savages Bio Cosmetic substitueixen l’aigua per àloe i aigua micel·lar de mandarina, per poder concebre productes més eficaços. A més, han apostat per crear cosmètica facial sense gluten, molt important per a totes les persones al·lèrgiques. Els seus productes no contenen al·lergògens, silicones ni derivats del petroli. Tampoc inclou conservants químics, ni alcohol etílic. Durant l’elaboració dels seus productes, Savages Bio recorre a mètodes resultants d’investigacions pioneres, capaços de crear un entorn desfavorable al creixement de microorganismes. En una aposta clara pel respecte al medi ambient fan servir un packaging ecològic molt atractiu i no contaminant.

Set Of Bubble Bath And Shower Gel Liquid With Pink Flower

A Lavera l’avalen gairebé tres dècades d’investigació i creació pionera de cosmètica natural des que es va fundar a la ciutat alemanya de Hannover. Un referent internacional que ens ofereix una variada gamma de productes destinats a cura de la pell i dels cabells, així com altres de formulats per a la higiene i cura infantil. La seva marca és garantia de qualitat i té les certificacions BDIH i Eco-Control.

Mereixen una menció especial les seves pastes de dents naturals, aptes per a vegans i sense gluten. Sovint, les pastes convencionals contenen moltes substàncies químiques: dissolvents, netejadors, parabens, fluor o colorants que ingerim sense adonar-nos-en. Aquests components estan en contacte directe amb la boca i saliva, i són absorbits per l’organisme amb facilitat. Per evitar aquests riscos, els dentifricis ecològics són la millor alternativa, ja que substitueixen aquests compostos per actius extrets de les plantes. Lavera ofereix una gran gamma de pastes que, usades amb regularitat, eliminen la placa dental, gràcies als agents netejadors a base de sílice. La pasta de dents Classic d’equinàcia i pròpolis bio arrossega la placa dental i prevé la càries. Si la fem servir amb regularitat mantindrem les genives saludables. D’efecte desinfectant i cicatritzant, és molt recomanable per a l’ús diari de tota la família. La pasta de menta bio enforteix l’esmalt i protegeix les genives, procura una higiene extrema i deixa un alè fresc. El dentifrici Sensitive de camamilla bio és ideal per a les dents més sensibles. L’hamamelis i camamilla que conté calmen les genives i protegeixen la flora bucal. Lavera també formula un dentifrici específic per a la neteja bucal dels nens que no hauria de faltar en cap necesser infantil. Amb gust de maduixa, protegeix les dents de llet i elimina la placa bacteriana responsable de la càries. Aquest dentifrici no té tensioactius (agents escumants) i fluorur, ja que és fàcil que els més petits de la casa puguin empassar producte durant el raspallat.

Ishi Cosmética és una botiga de venda en línia de productes naturals i ecològics que posa al nostre abast una cuidada selecció de les millors marques de producció nacional i importacions dels millors laboratoris d’Alemanya, Rússia o els EUA. A Ishi podem trobar: Algamaris, Dr. Bronner’s, Kivvi, Marilou Bio, Nourish, Calena, Homo Naturals, Lady Green, Matarrania, Sante, Cattier, Lavera, Mona&Leo, STW, Corpore Sano, Jasön, Lily Lolo, Naarei, Unique, Coslys, K Pour Karite, Madara, Natura Siberica o Urtekram, entre altres marques interessants. Cada producte que incorporen el trien tenint en compte la qualitat, valors ètics, imatge i garantia certificada.

A Ishi Cosmética hi ha els millors productes facials, tractaments per a la cura dels cabells, maquillatge, protectors solars, productes específics per a l’home i la millor selecció destinada a la cura i higiene de la pell delicada dels nens.

Un altre avantatge que té és el seu didàctic blog, amb consells, solucions a problemes concrets i informació de les novetats que progressivament van introduint. A Ishi canalitzen totes les energies necessàries per conscienciar la població dels beneficis de l’ús dels productes naturals, però també informen i expliquen els inconvenients dels cosmètics no naturals, els enganys publicitaris i la quantitat de tòxics que entren a la pell cada dia sense ser-ne conscients i, que és encara pitjor, sense ser necessaris.

Un consell per adquirir un cosmètic és observar detingudament la seva composició i els segells impresos en l’embalatge. Són el millor salconduit de qualitat.

Maripi Gadet

Autora de Secretos de belleza natural, editat per Grijalbo, Debolsillo i Panbooks als EUA