La carxofa és una hortalissa fantàstica! Ens aporta vitamina A i vitamines del grup B, fibra i un gran ventall de minerals com el ferro, calci, fòsfor, magnesi potassi i sodi. A més, conté molt poques calories, té propietats diürètiques i desintoxicants hepàtiques, ajuda a regular el sucre en sang i a disminuir el colesterol i la pressió arterial.

Avui us descobrim vuit receptes delicioses amb carxofa amb les quals segur que triomfareu!

1/9 Truita de carxofes

Ingredients

  • 6 carxofes
  • 6 ous ecològics
  • 1/2 ceba
  • unes gotetes de suc de llimona
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal marina
  • Pebre negre

Elaboració

  1. Peleu i talleu la ceba a daus petits.
  2. Escalfeu una paella amb oli i salteu la ceba durant 10 minuts amb una culleradeta de sal.
  3. Talleu el tronc de les carxofes, traieu-ne les fulles més exteriors i talleu-ne les puntes. Un cop tingueu els cors nets, lamineu-los i, després, feu-los un massatge amb unes gotes de llimona.
  4. Afegiu les carxofes a la paella i salteu uns 15 minuts, o fins que siguin tendres.
  5. En un bol, bateu els ous amb una culleradeta de sal i pebre al gust. Afegiu les verdures saltades i barregeu.
  6. Bolqueu el contingut del bol a la paella i feu la truita.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista i creadora de myhealthybitesblog.com

    @myhealthybites