La carxofa és una hortalissa fantàstica! Ens aporta vitamina A i vitamines del grup B, fibra i un gran ventall de minerals com el ferro, calci, fòsfor, magnesi potassi i sodi. A més, conté molt poques calories, té propietats diürètiques i desintoxicants hepàtiques, ajuda a regular el sucre en sang i a disminuir el colesterol i la pressió arterial.
Avui us descobrim nou receptes delicioses amb carxofa amb les quals segur que triomfareu!
1/9 Truita de carxofes
Ingredients
- 6 carxofes
- 6 ous ecològics
- 1/2 ceba
- unes gotetes de suc de llimona
- Oli d’oliva verge extra
- Sal marina
- Pebre negre
Elaboració
- Peleu i talleu la ceba a daus petits.
- Escalfeu una paella amb oli i salteu la ceba durant 10 minuts amb una culleradeta de sal.
- Talleu el tronc de les carxofes, traieu-ne les fulles més exteriors i talleu-ne les puntes. Un cop tingueu els cors nets, lamineu-los i, després, feu-los un massatge amb unes gotes de llimona.
- Afegiu les carxofes a la paella i salteu uns 15 minuts, o fins que siguin tendres.
- En un bol, bateu els ous amb una culleradeta de sal i pebre al gust. Afegiu les verdures saltades i barregeu.
- Bolqueu el contingut del bol a la paella i feu la truita.
descobrir si
toleres
bé el gluten
Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :
- Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
- Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
- Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
A m i m’encata la truita de carxofes. és de la manera que més m’agraden aquestes flors
No sé quina de totes estarà les bona. Moltíssimes gràcies per aquestes meravelloses receptes. Ens xuclaren els dits?